Soylu Diyarbakır’da konuştu: HDP’den kurtulmak lazım

Soylu Diyarbakır’da konuştu: HDP’den kurtulmak lazım
Diyarbakır’da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki yılda yapılan hizmetlerin 17 yılda yapılmadığını belirterek, “Cumali Atilla bu çalışmaları 0 borçla yaptı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da muhtarlar ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Soylu HDP’yi sert bir dille eleştirdi.

Soylu şu ifadeleri kullandı;

Sadece turist sayısı değil, refahın artması içinde burada büyük bir potansiyel var. Biz sabah akşam terör operasyonları ile gündeme gelmek istemiyoruz, ama kimse yanlış anlaşmasın insanlarımızı terörün insafına bırakmayız.

HDP’den kurtulmak lazım

HDP’nin yapmak istediği bizi birbirimizden ayırmak. Biz birbirimizden ayrılmak istemiyoruz. Büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Esnafı ve çarşıyı geziyoruz. Ülkede terör kalmasın istiyoruz. Cumhurbaşkanın çok ciddi bir gayreti var, terörün propagandasını yapan HDP’den kurtulmamız lazım.

Silvan barajına 25 kez saldırdılar

Silvan barajı projesi Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olacak. Silvan barajı bittiğinde 305 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Ama ne var biliyor musunuz, inşaat çalışmaları başladığından bu yana 25 kez oraya saldırdılar. Yav arkadaş siz kepçe operatöründen ne istersiniz.

Pervin Buldan’da kullanıyor

HDP belediyeleri geri alacağız diyor, bunların derdi hizmet değil. Hakkari Yüksekova Hava alanı inşaatına 507 kez saldırdılar. Esnafa broşür dağıttılar gitmeyin, kullanmayın dediler. Pervin Buldan bu kente giderken havalimanını kullanıyor. Madem böyle yapacaktınız buna niye karşı çıktınız. 2 yılda yolcu sayısı 5 kat arttı. Kayyum atamasından sonra rakamlar arttı.  Bu yatırımların hepsini engellemek istediler. Şimdi HDP hesap soracağız diyorlar, hizmetin mi hesabını soracaklar.

2 yılda yapılan hizmet 17 yılda yapılmadı

Diyarbakır’a gelenler, bu ne muhteşem şehir diyorlar. Diyarbakır bölgenin değil, Ortadoğu’nun cazibe merkezi olmalı. Buraları küçük zihniyetli kişilere emanet etmemek lazım. Küçük çocuklar dağa çıkarılıp tacize uğruyorsa bundan bizde sorumluyuz. Bu medeniyet sadece bize lazım değil, herkese lazım. Ortadoğu ülkelerinin durumu ortada, fitne ocağının tezgahına düşürsek insanlarımız onların tuzağına düşer. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. 2 yıllık dönemde yapılan hizmetler 17 yılda yapılmadı.

Cumali Atilla deşifre etti

Cumali Atilla kimseyi ötekileştirmedi. Herkesle kol kola girdi. Buranın hizmetkarı olmak için çalışıyor. Onlar dolandırıcıdır. Cumali Atilla iki yılda bunların yaptığı tüm yanlışlıkları deşifre etti. Ayrıca Cumali Atilla bu çalışmaları 0 borçla yaptı. Dağa para göndermediği için hizmet yaptı. Allah sevgisi olduğu için büyük bir mücadele ortaya koydu. Bu seçimde bir model ortaya koymalıyız.

d0kbinywoaexlxy.jpg

Önemli bir tespiti daha sizinle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi 2 yıl önce bazı yerlerde kayyum atadık, Avrupa’dan tek bir itiraz gelmedi. Burada bulunan dostlar hepinize söylüyorum, önemli bir sınava doğru gidiyoruz. Diyarbakır halkı neyi ortaya koyarsa başımızın üstüne. 5 yılda dünyanın herkesin gelip görmek istediği bir şehir haline getirmek istiyoruz.

15 bin adam vardı dağda şimdi 700 kişi kaldı. Siz kafanızı Diyarbakır’ı büyütmekle meşgul edin. Cumhurbaşkanın yüreğinde Diyarbakır’ın bambaşka bir yeri var. 31 Mart tarihine kadar çalışalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.