Spastik çocuklar vakfı Diyarbakır’da seminer düzenliyor

Spastik çocuklar vakfı Diyarbakır’da seminer düzenliyor
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye, çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumu olan Serebral Palsi’ye yönelik bilinçlendirici çalışmalarına 50. senesinde de hız kesmeden devam ediyor.

TİGRİS HABER - Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye, ülkemizin pek çok farklı ilinde seminerler düzenlemeye devam ediyor.Vakıf, 50. Kuruluş yılında bu kez Dicle Üniversitesi’nin katkılarıyla 12Kasım 2022, Cumartesi günü Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan konumuz: Serebral Palsiseminerleri, Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda düzenlenecek.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye, Cerebral Palsy’e yönelik düzenlediği Konumuz: Serebral Palsiseminerlerini iki farklı oturumda gerçekleştiriyor. Seminerlerden birinde bu alanda çalışan uzmanlara, nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımlar aktarılırken bir diğer seminerde Cerebral Palsy’li çocukların ailelerine yönelik olarak ise ortopedik, ürolojik, psikolojik ve eğitimsel sorunlar üzerinde duruluyor.

Seminerin ilk bölümünde ailelerin bilinçlendirilmesi yönelik gerçekleştirilecek ‘Çocuğum İçin Ne Yapabilirim?’ panellerinde,Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye ve Akademik Kurul Üyeleri; Serebral Palsi ve Genetik, Ne Zaman Nereye Ameliyat?, Cerrahi Sonrası Rehabilitasyon Süreçleri, Serebral Palsi’de Dil ve Konuşma Bozuklukları, Serebral Palsi’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Serebral Palsi’de Ağız ve Diş Sağlığı, Serebral Palsi’de Tanılama konularına yönelik bilgiler verilecek.

Uzmanlara yönelik düzenlenecek seminerin ikinci bölümünde ise; Serebral Palsi’de Tanı ve Tedavi, Ne Zaman Nereye Ameliyat, SP ve Genetik, Serebral Palsi’de Beyin Cerrahisinin Önemi, Serebral Palsi’de Botox Kullanımı, Serebral Palsi’deDil ve Konuşma Bozuklukları,Serebral Palsi’de Cerrahi Sonrası Rehabilitasyon Süreçleri, Serebral Palsi’de Ağız ve Diş Sağlığı, Serebral Palsi’de Özel Eğitim gibi konularda en güncel bilgiler verilecek.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan ancak buna karşın en az anlaşılan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.