SP'li Fesih Bozan: Bağlar’da evler ucuza kaptırılmasın

SP'li Fesih Bozan: Bağlar’da evler ucuza kaptırılmasın
Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Bağlar’da kentsel dönüşüm projesine ilişkin basın açıklaması yaparak: “Kentsel dönüşüm projesi  kapsamında Hak sahibi aileler, evlerini kimseye ucuz fiyata kaptırmasın, devlet bu tür fırsatçılara, fırsat vermesin” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bağlar Belediyesi tarafından yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden ön hazırlık safhasının ardında,  hazırlanan kentsel dönüşüm projesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Bozan, kentsel dönüşüm projesinin Bağlar için ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, hak sahibi ailelerin evlerini fırsatçılara kaptırmaması konusunda uyardı.

Bozan, açıklamada proje kapsamında yapılacak ihalelerin şeffaf yapılması gerektiğine dikkat çekerek şu noktalara değindi:

-Hak sahibi aileler, evlerini kimseye ucuz fiyata kaptırmasın, devlet bu tür fırsatçılara, fırsat vermesin,

-Vatandaşın evi bire bir değiştirilsin, eğer değer farkı alınması düşünülüyorsa vatandaşın maddi durumu göz önüne alınarak, devlet bunu finanse etmelidir.

-Proje dahilinde olan semtlerde kamulaştırma yapılırken vatandaşların, fiyat konusunda rızası ve proje hakkında görüşü alınmalıdır,

-Doğru ve güzel bir proje yapılmışken, vatandaş mağdur edilmemelidir.

-İhale şeffaf yapılmalı kimseye peşkeş çekilmeli,

-Proje kar amaçlı yapılmamalıdır. Bu güzel projenin arka planında, vatandaşın sırtından yeni zenginler meydana getirilmemelidir.

-Ehil, liyakatlı ve tecrübeli mühendislerle çalışılmalıdır. Kullanılan malzemeler kaliteli olmalı, 6 ay sonra  yapılar dökülmemelidir

-Yeşil ve doğal alanlar, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları ihtiyaçı karşılayacak oranda olmalıdır.

-Belediyeler bütün çalışmalarında karlılık üzerinde değil, hizmet ve sosyal belediyecilik esasları üzerinde çalışmalarını yapmalıdır.

-Yaşanabilir Bağlar için, benzer projelerin diğer semtler içinde yapılmasını bekliyoruz.  (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.