SP’nin adayı: Hizmetten önce barışa ve adalete ihtiyaç var

SP’nin adayı: Hizmetten önce barışa ve adalete ihtiyaç var
Saadet Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bozan, seçilmesi durumunda istihdam sağlayacak projelere öncelik vereceğini söyledi.

Berçem Kartal

Tigris Haber- SP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fesih Bozan, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizin genel yayın yönetmeni İlyas Akengin’i ziyaret ederek, güncel konular ve hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bozan'a Bağlar Belediyesi Başkan adayı Fatih Yokuş, Yenişehir ve Silvan Belediye Başkan adayları da eşlik etti. 

Soğan ve Patatese mahkum ettiler

Halkın bir arayış içinde olduğunu dile getiren Bozan, “Diyarbakır’da isimlerin, zihniyetin değişmesi lazım. Halka, insana değer veren, sadece çöp toplayan değil hizmet veren, herkesi kucaklayan adaylara ihtiyaç var. Fazla oy almak için partilerin kırıcı söylemleri insanları daha da kutuplaştırıyor. 17 yıllık başarısızlıklarını kutuplaşma sözleriyle kapatmaya çalışıyor. Bunlar vatandaşı soğan ve patatesi kuyruğuna mahkum ettiler. İşsizliği, geçim gücünü konuşmak yerine sağa sola sataşmaktalar. Ülkede nefret tohumları ekiliyor. Bu durum git gide ülkenin geleceği için tehlikeli bir hal aldı. Kazanmak için bunlar yapılmamalı” şeklinde konuştu.

Herkes eşit olmalı

SP olarak ülkenin adalet, huzur ve barış içinde yaşaması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Milletin iradesine saygı gösterilmiyor. AKP’ye oy veren millet iradesi, vermeyenin iradesi yoktur deniliyor. Ülkede adalet kalmamış. Adalet bir şahsın görüşüne veya iki dudağı arasında olmamalıdır. Hukuk önünde herkes eşit olmalı, biz bunu savunuyoruz.” Dedi.

saadet-partisi-(2).jpg

En acil ihtiyaç,barış ve adalet

Belediye hizmetlerinden önce acil ihtiyacın barış ve huzur olduğunu kaydeden Bozan, “Bu kentin en büyük ihtiyacı barış, huzur, adalet ve kucaklayıcı adımlar atmaktır. Bize bu görev verilirse herkesin fikrine ve ideolojisine ne olursa olsun adil bir şekilde ve kanunlar çerçevesinde hizmet edeceğiz. Belediye demek sadece çöp toplamak, kaldırım yapmak, yandaşlarına ihale veren olmamalı. Şehrin alt yapısı ile hizmet üreten bir anlayış olmalıdır. Diyarbakır’daki işsizlik ve istihdama nasıl fayda sağlayacağımız konularına öncelik vermeliyiz. Mesela köylülerimizin kooperatifleşmesini öne çıkarmak, fabrikalar kurmak.  Diyarbakır sadece tüketen bir şehir değil üreten bir şehir olmalı. Kültürel ve tarihi yerlerin ortaya çıkarılması gerekiyor. Akademisyenlerle, STK’larla ve esnaflarla toplantı yapıp işimizi en az maliyetle kaliteli nasıl yaparızı bulacağız. Gecemizi gündüzümüzü bir yapıp halka hizmet etmek için herhangi bir yere rant sağlamaya çalışmadan, rüşvet ve yolsuzluk yapmayacağız yaptırmayacağız. Koltuğunda oturan değil halkın içinde gezen bir yönetim anlayışındayız. Biz halkın adamıyız. Birilerinin verdiği ihalelerle zenginleşip siyasete girmedik. Halkın sorunlarını halkın içinden birileri anlar” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.