SP’nin Kürt raporuna ne oldu?

SP’nin Kürt raporuna ne oldu?
Saadet Partisi, yaklaşık 1 ay önce Diyarbakır’da Kürt raporunu açıklayacaktı. Yetkililer, SP’nin Kürt raporunun bir hafta içinde açıklanacağını dile getirdi. Aradan 1 ay geçmesine rağmen rapor hazırlanmadı.

Bundan bir ay önce kamuoyu ile paylaşılması beklenen Saadet Partisinin “Kürt Meselesi” raporunun akıbetine ilişkin SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gazetemize kısa bir değerlendirmede bulundu. Raporun tamamlandığını ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun son bir kez gözden geçirmesinin beklendiğini belirten Bozan, “Genel Başkanımız raporu son bir kez gözden geçirip inceledikten sonra “Kürt Meselesi” raporu açıklanacak. Bu yüzden raporun açıklanacağı tarih henüz belirlenmiş değil ama yakın zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Raporun açıklanacağı yer ise Şırnak, Diyarbakır veya Ankara olabilir” diye konuştu.

2017 yılının Mayıs ayından bu yana çalışmaları süren ve 15-16 Aralık’ta Diyarbakır’da toplanan Saadet Partisinin Genel İdare Kurulu toplantısında açıklaması beklenen “Kürt Meselesi” raporunun tahsis sorunlarından dolayı açıklanması bir hafta sonrasına ertelenmişti.

Ancak üzerinden bir ay geçmesine rağmen Saadet Partisinin “Kürt Meselesi” raporunun henüz açıklanmamış olması ve açıklanacağı tarihin ise henüz netleşmemiş olması perde arkasında ne tür sorun ve sıkıntılar barındırdığından bağımsız olarak kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu açısından da ciddi eksiklikler içeriyor.

 “Kürt Meselesi” raporunun deklere edilmesinin planlandığı tarihten bir ay sonra bile hala kamuoyu ile paylaşılmamsına ilişkin görüşlerine başvurduğumuz SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, söz konusu raporun açıklanmasının akıbetine ilişkin şu bilgileri paylaştı. Raporun hazır olduğunu, söz konusu tahsis hatlarının giderildiğini ve gerekli eklemelerle raporun içeriğinin daha da zenginleştirildiğini ifade eden Bozan, “ Rapordan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile konuştum. Rapor hazır ve Genel Başkanın incelemesini bekliyor. Genel Başkanımız raporu son bir kez gözden geçirip inceledikten sonra “Kürt Meselesi” raporu açıklanacak. Bu yüzden raporun açıklanacağı tarih henüz belirlenmiş değil ama yakın zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Raporun açıklanacağı yer ise Şırnak, Diyarbakır veya Ankara olabilir. Raporun kitapçık şeklinde kamuoyu ile en kısa zamanda paylaşılacağını ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.