STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü kuruldu

STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü kuruldu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte faaliyet yürüten 1.062 Sivil Toplum Kuruluş (STK) ile 17 ilçede görev yapan 1.042 muhtarla birlikte ortak projeler

 

üreterek kentin sorunlarını çözmek amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü’nü kurdu.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte bir ilke imza atarak STK ve muhtarlarla işbirliği yaparak daha iyi hizmet vermek, ortak projeler üretmek ve kentin sorunlarını çözmek amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü’nü kurdu. Çalışmalarına başlayan STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü, 17 ilçede görev yapan bin 42 muhtar ve kentte faal şekilde çalışmalarını sürdüren bin 62 STK ile koordineli şekilde çalışacak. Kentin sorunlarının çözümü noktasında STK ve muhtarların şikayet ve önerilerini de dikkate alacak olan müdürlük ayrıca, kent yararına STK’lar tarafından yapılan projelere de imkanlar dâhilinde destek sunmaya çalışacak.

STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü ilk etapta bin 42 muhtar ve bin 62 STK’ya yönelik durum tespiti ile memnuniyet anketi yapacak. Durum tespit ve memnuniyet anketi sayesinde mahallelerin ve kentin sorunları tespit edilecek. Durum tespit ve memnuniyet anketinde sonucunda sorunların çözümü için gerekli birimlere üst yazı ile bildirimler yapılacak.

STK ve muhtarlarla istişare toplantısı

Kentin her alanına hizmet götürmeyi amaçlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, periyodik olarak faal şekilde çalışan STK ve muhtarlarla yapacağı istişare toplantılarının organizasyonunu STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü üstlenecek. Tüm ilçelerde yapılacak olan istişare toplantılarında dile getirilen şikâyet, öneri ve sorunları rapor haline getirecek olan müdürlük çözüm noktasında gerekli daire başkanlıkları ve birimlerle görüşmeler yaparak, STK ve muhtarlara geri bildirimde bulunacak.

 

STK ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü, belirli aralıklarla STK ve muhtarları ziyaret ederek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını ve projelerinin tanıtımını yaparak önerileri dikkate alacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.