Suçlu sadece soğuk mu ?

Suçlu sadece soğuk mu ?
Ara sokaktaki kaldırımlar ve caddelerde yürümek deyim yerindeyse özel maharet ister hale geldi. Buz kitlesine dönüşen kar birikintileri yurttaşlara zor anlar yaşatıyor.

Haber/ Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) –Geceleri hava sıcaklığının -17’lerin altına düştüğü Diyarbakır’da, özellikle ara sokaklar ve caddeler buz pistine dönüştü. Özellikle ara sokaklarda adeta buz tepelerini andıran kar ve buz yığınları yurttaşlara zor anlar yaşatıyor. Gazetemize konuşan bazı yurttaşlar belediyenin bu konuda eksikliği olduğunu ifade ederek, yetkilileri ve ekipleri görevlerini yapmaya çağırdı.

Bölge genelinde yaklaşık iki haftadır etkili olan kar yağışı, dün itibar ile Diyarbakır'da yerini güneşli havaya bıraktı. Güneş göründü ancak aşırı soğuklar devam ediyor. Gündüz saatlerinde bile ısı eksinin üzerine çıkamıyor.

Hafta boyunca ısı eksi 13-17 seviyelerinde devam ederken; Belediye tarafından temizlenmediği için ara sokaktaki kaldırımlar ve caddelerde yürümek deyim yerindeyse özel maharet ister hale geldi. Buz kitlesine dönüşen kar birikintileri yurttaşlara zor anlar yaşatıyor. Buz pistine dönüşen caddelere ve ara sokaklara ilişkin, Gazetemize konuşan bazı yurttaşlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ana arterler dışında ara sokakları kaderine terk ettiğini kaydederek temizleme çalışmalarının yeterli olmadığını dile getirdi. 

Gazetemize konuşan Ahmet Şahin adlı yurttaş “Diyarbakır’da yıllardan buyana ilk defa böyle soğuk bir dönem yaşıyor. Caddelerde ve sokaklarda don ve buzlanmanın olması normaldir. Ama normal olmayan bu buz ve karın kaldırılmamasıdır. Benim gördüğüm kadarı ile belediyenin bu konuda çalışması vardı. Ama bu çalışmalar yetersiz. Ancak halk imkâna bakmıyor hizmete bakıyor” diye konuştu.

Osman Baydemir'in basında çıktığı fotoğrafların Valilik ve Ofis çevresi çekildiğini ifade eden Ramazan Güreli ise “Benim gördüğüm belediye kar temizlik çalışmasını valilik ve Ofis çevresinde yoğunlaştırmış. Osman Baydemir'in basında çıktığı fotoğraflarına baktığımızda da biz bunu görüyoruz. Bizim istediğimiz belediyenin ara sokakları ve mahalle aralarında temizlemesidir. Açıkçası ben yapılan bu çalışmaları yetersiz buluyorum. Vatandaşların belediyede istediği tek şey çalışmadır başkada bir şey değil” dedi.

Mikrofonumuza konuşan Enver Anaç ise ‘’Ne halk, ne belediye bu soğuklara hazırlıklı değildi. Bu doğa olayları insanlara tecrübe kazandırıyor. Bundan sonra bu tür doğa olaylarına hazırlıklı olmalıyız. Benim gördüğüm kadarı ile bazı aksaklıklar oldu. Bence yetkililer de kışın bu kadar sert geçeceğini tahmin etmiyordu. Ellerinden geleni yaptılar.” diye konuştu.

 

 

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(3).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(2).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(4).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(5).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(6).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(7).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(8).jpg

diyarbakir’daki-kar-‘doga-olayi’-mi-‘belediyenin-eksikligi’-mi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.