Sulama Sistemleri için hibe desteği

Sulama Sistemleri için hibe desteği
Diyarbakır Tarım İl müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Projeleri için hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerle sözleşme İmzaladı.

TİGRİS HABER - Hibe desteğine hak kazanan çiftçiler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Naide Erdoğmuş, teknik elemanlar ve çiftçilerle bir araya geldi.

sulama-hibe-2.jpg

İl Müdürü Atalar, çiftçilere yönelik bir konuşma yaparak, “2021 yılında Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bireysel sulama sistemleri hibe desteği için 254 adet proje başvurusu yapılmış, yapılan değerlendirme sonucu 155 adet proje uygun görülerek yatırımcılar ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. Hibe sözleşmesi imzalanan 155 adet projeye 6.7 milyon TL hibe desteği ödenecek ve 21.363 dekar alan modern basınçlı sulama sistemlerine kavuşturulacaktır. 2006 yılından bu yana devam eden ve bu sene 16. etabı uygulanan bireysel sulama sistemleri hibe desteği programı kapsamında ilimizde şimdiye kadar toplam 1.825 adet projeye 50.737.552 TL hibe desteği ödenmiş ve bu projeler sonucunda 252.565 dekar alan basınçlı sulama sistemleri ile sulanmaya başlanmıştır.” dedi.

sulama-hibe-5.jpg

Atalar, 2021 yılında hibe desteği verilecek 155 adet proje ile birlikte şimdiye kadar hibe desteği verilmiş olan toplam proje sayısının 1.980 adede, hibe tutarının ise, 57.5 Milyon TL’ye, basınçlı sulama sistemlerine kavuşturulan alanın ise 273.928 dekara ulaşacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.