Sultan Şeyhmus Külliyesinin temeli atıldı

Sultan Şeyhmus Külliyesinin temeli atıldı
Mardin Artuklu Sultanköy Mahallesi'nde yapılacak Sultan Şeyhmus Külliyesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - İnanç merkezi olan ve her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Sultan Şeyhmus Külliyesinin mevcut kapasitenin yetmemesi üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeni külliye yapımına başladı. Külliyenin temel atma töreni, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ve İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in katılımıyla yapıldı.

Evsen, 1200 kişi kapasiteli Sultan Şeyhmus Camisi ile kütüphane, konferans salonu ve mutfak yapılacağını belirtti. Gerekli izinleri aldıktan sonra, tamamıyla imece ve bağış yoluyla, sponsorlarla caminin yapımına başladıklarını anlatan Evsen, şunları kaydetti:

“Burada yoğun ziyaretçi akını var”

"Bölgede böyle bir camiye ihtiyaç vardı. Burada yoğun ziyaretçi akını var. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru bitirmeyi düşünüyoruz. Camimiz büyük, belki bölgede ilk olarak kütüphanesi bulunan bir cami yapacağız. Buranın dokusuna uygun olacak. İnşallah bu proje hayırlara vesile olur." (AA)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.