Süper Amatör Lig şampiyonları belli oldu

Süper Amatör Lig şampiyonları belli oldu
Diyarbakır Süper Amatör Ligi A ve Gruplarındaki mücadele sona ererken, her iki grubun şampiyonu da dün yapılan maçlarından ardın belli oldu. A Grubun'da Yolspor, B Grubu'nda ise Pasurspor şampiyonluklarını ilan etti.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Çarşamba günü gruplarda oynan sezonun son maçlarından sonra şampiyon olan takımlar ve Play-Off gruplarına kalan takımlar bellirlendi. Buna göre Agrubunda Yolspor, 66 puanla grubu lider olarak tamamlarken, B Grubu şampiyonu Pasurspor ise 75 puanla sezonu lider kapattı. Her iki grupta play-off mücadelesine kalan takımlar da belirlendi. Buna göre A Grubunda 2. sırayı 61 puanlı Bismil Sportif Faaliyetleri, 57 puanlı Kocaköy Gençlikspor 3. sırada yer alarak, play-off mücadelesine katılmaya hak kazandı. Dün oynan B Grup maçlarında ise 75 puanla Pasurspor şampiyon olurken, ikinci sırada 73 puanla Sur Belediyespor yer aldı. 57 puana ulaşan Çermik Gençlikspor ise plaf-off maçlarına gitmeye hak kazanan 3'üncü takım oldu.

Yolspor Teknik Direktörü Mehmet Deri, Diyarbakır takımları arasında BAL liginde en uzun süre mücadele eden takımın Yolspor olduğunu belirterek, "Grubumuzda şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yolspor, şehrimizin en köklü takımlarından biridir. BAL liginde bu kenti en uzun süre, 6 yıl kadar temsil eden Yolspor'dan bazı şansızlıklar yaşadık. Ama şimdi BAL ligine çıkma fırsatımız var ve bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Futbolcu kardeşlerimize izin verdik. Ama en kısa süre içerisinde yine toplanıp Play-Off grup maçlarına hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-04-18-at-13-34-57.jpeg

Pasurspor Kulüp Başkanı Medeni Arslan, amaçlarının ilçeyi hareketlilik getirmek olduğunu belirterek, "Pasur İlçesi olarak tek gayemizin futbol olduğu ve gençlerimize spor adına güzel aktiviteler yaratıp en iyi şekilde istihdam alanları oluşturabilmeyi hedef olarak önümüze koyduk. Şu an bu sahadaki taraftarımızın, futbolcularımızın sevinci bunun en büyük örneğidir. Futbolcu kardeşlerimiz ilçe gençliğinin teminat almak için sahada ter döküyor. Evet bu gün grubumuzda şampiyon olduk. İnşallah şampiyonluk kutlamalarından hemen sonra teknik heyetim ve yöneticilerimle hız kesmeden devam etmek istiyoruz. Play off maçları için kenetlenmeye başlayacağız. Gayemizin ilçemizi BAL ligine katılıp, bu ilçeyi karnaval alanına çevirmek, inşallah ben takımıma, furbolcularıma, teknik heyetim ve tüm ilçe sakinlerime güvenerek BAL ligine çıkacağız. Bu yolda bize destek olan her kesi ve kurum temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Süper Amatör Ligi A ve B gruplarında maçların tamamlanmasının ardından Play-Off maçlarına kalan takımlar şöyle;

Süper Amatör Ligi A Grubu

Yolspor

Bismil Sportif Faaliyetler

Kocaköy Gençlikspor

Süper Amatör Ligi B Grubu

Pasurspor

Sur Belediyespor

Çermik Gençlikspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum