Süper lig takımına para "engel"i

Süper lig takımına para "engel"i
Süper Lig'de mücadele eden Diyarbakır Ortopedik Engelliler Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı,deplasman giderleri karşılanamadığı için yarın Gaziantep'te yapılacak maçlara gidemiyor.Kulüp Başkanı Nizamettin Karaçam,kurumlardan destek alamadıklarını belirterek,"Engellilere bakış açısının bu olmaması lazım. Malesef bizi çaresiz bıraktılar.

Süper Lig'den İhraç Olacak

Tigris Haber - Diyarbakır ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü,2010 yılında kuruldu. Atıcılık,masa tenisi,basketbol ve voleybol branşlarında faaliyet gösteren kulübün oturarak voleybol takımı Süper Lig'de mücadele ediyor.

Kulübün en büyük sıkıntısı ise maddi sorunlar.Süper Lig'de mücadele eden oturarak voleybol takımı,maddi destek bulamadığı için Gaziantep'te oynayacağı maçlara katılamama ve bu yüzden ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

"Büyük Duyarsızlık Var"

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam,kentte büyük bir duyarsızlıkla karşılaştıklarına dikkat çekerek bu sebeple maça gidemeyip ihraç edilmeleri halinde bu durumun kentin ayıbı olacağını söyledi,kurumlardan ve iş çevrelerinden destek istedi.

"Destekler Bir Anda Kesildi"

Karaçam," Büyükşehir Belediye başkanı Cumali Atilla gerek malzeme gerekse araç konusunda hep yardımcı oldu. Ozan Balcı ayrıca araç,malzeme ve konaklama konusunda da destek sağladı.

whatsapp-image-2019-03-20-at-11.27.34.jpeg

Kayapınar eski kaymakamı Ozan  Balcı kulübümüze  spor salonu tahsis etti.

Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir aynı şekilde araç tahsis ederek yakıtlarını karşıladı.Biz de bu destekleri boşa çıkarmayarak başarı üstüne başarı kazandırdık Diyarbakır'a.

Vali  Hasan Basri Güzelğlu 10.000 TL para desteği yapmıştır 2018 yılında kulübümüze.

Oturarak voleybol takımımız Süper Lig’de geçen sezonu 10 takım içersinden  yedinci bitirdi. Atıcılıkta takım oyununda üçüncü olduk,bayanlarda bir sporcumuz üçüncü oldu bir sporcumuz dördüncü oldu. Masa tenisi branşından bir sporcumuz ikinci oldu ve iki sporcumuz da üçüncü olarak bitirdi.

Tekerlekli sandalye basketbol takımımız bölgesel ligde sezonu orta sıralardan bitirmeyi başardı.

whatsapp-image-2019-03-20-at-11.27.36.jpeg

"Vali Beyin Talimatı Olmasına Rağmen"

Bu yılın başında Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu  ziyaret ettikten sonra taleplerimizi sunduk.40 bin TL giderimiz için onay verdi.

Kayapınar Kaymakamı ve kayyumu Ozan Balcı'nın bu parayı karşılayacağını söyledi.Ancak Ozan bey Vali olarak Tokat'a atandıktan sonra yerine gelen kaymakam ve kayyum destek olmadı,bizimle görüşmüyor bile.Bu konudan Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da bilgisi olmadığını düşünüyoruz.Çünkü kendisine de muhtemelen bilgi verilmiyor.

whatsapp-image-2019-03-20-at-11.27.37-(1).jpeg

"Bu Şartlarda Maçlara Gidemiyoruz"

Oturarak voleybol takımımız Gaziantep'te yapılacak maçlara gidemezse Süper Lig'den ihraç olacak.Engellilere bakış açısının bu şekilde olması bizi derinden üzüyor.Kurumların ve iş çevrelerinin duyarlı davranmasını bekliyoruz.

Malzeme sıkıntımız yok,araç tahsisi de yapıldı.Büyükşehir Belediyesi bunları karşılıyor.Ancak bunlar yetmiyor.Yakıt gideri,oradaki konaklama giderleri için para lazım.Kimse bunu sağlamıyor.Kurumlar kapılarını kapatmış.

Bize sponsor bulsunlar.İş çevreleri yardımcı olsun.

Bu kadar başarılı olan bu çocukların emeklerine yazık olmasın.Yoksa bizim değil sahipsiz bırakanların ayıbı olacak"dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.