Süper Lig’in devleri ilk maçta yara aldı

Süper Lig’in devleri ilk maçta yara aldı
Trendyol Süper Lig’de 2026-2027 sezonu başladı, ancak ligin üç büyük takımı Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ilk haftada taraftarlarını mutlu edemedi.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Süper Lig’de artık her maç zor, her puan değerli.

Üç büyükler için sezonun ilk haftası, adeta erken bir uyarı niteliğinde oldu.

SON ŞAMPİYON MUTLU OLMADI

Sezonun açılışında son şampiyon Galatasaray, sahasında ligin yeni ekiplerinden Arca Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, Victor Osimhen’in 53 ve 90. dakikalardaki golleriyle maça tutunurken, Çorum FK Alexandros Kiziridis ve Jesus Ramirez’in golleriyle İstanbul’dan önemli bir puan çıkardı.

Galatasaray’ın kendi sahasında iki kez geriye düşmesi ve üç puana ulaşamaması, sezonun ilk haftasında dikkat çeken sonuçlardan biri oldu.

TRABZONSPOR 1 PUANLA YETİNDİ

Muhammed salah'la kadrosunu güçlendiren Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Bordo-mavililer, yeni transfer Noah Saviolo’nun 43. dakikadaki golüyle öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Kasımpaşa, 55. dakikada Adrian Benedyczak’ın penaltıdan attığı golle skoru eşitledi ve mücadele 1-1 sona erdi. Trabzonspor da sezona iki puan kaybıyla başlamış oldu.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA YIKILDI

İlk haftanın üç büyükler açısından en ağır sonucu ise Fenerbahçe’de yaşandı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup oldu. Fenerbahçe, 13. dakikada Anderson Talisca’nın golüyle öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Gençlerbirliği, Franco Tongya’nın 37. dakikadaki golüyle beraberliği yakaladı. Oğulcan Ülgün ise 56. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

ÜÇ BÜYÜKLER İÇİN ERKEN UYARI

Sezonun daha ilk haftası olmasına rağmen Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un puan kayıpları dikkat çekti. Galatasaray ve Trabzonspor sahadan beraberlikle ayrılırken, Fenerbahçe haftayı puansız kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.