Sur Belediyesi'nden satılık arsalar

Sur Belediyesi'nden satılık arsalar
Diyarbakır Merkez Sur İlçe Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 14 adet arsa vasıflı taşınmazı satılığa çıkardığını ilan etti.

Tigris Haber- Sur Belediyesi, Silvan yolu üzerinde Yiğitçavuş köyünde bulunan 14 adet arsa vasıflı taşınmazın, 07.01.2019 – 11.01.2019 tarihleri arasında satışını yapacağını duyurdu.

sur-belediyesi-arsa-satiyor.jpg

Tigris Haber’e konuşan Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın,  Sur Belediyesinin arsa satışında kamu yararı gözetilmediği iddia etti.

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın,  Sur Belediyesinin arsa satışına ilişkin şunları söyledi: “Belediyeler mülkiyeti kendilerine ait olan bir arsayı elbette satma hakkına sahiptirler. Ancak herhangi bir belediye böyle bir tasarrufta bulunuyorsa demek ki, paraya çok ihtiyacı var. Seçimler yaklaşırken Sur belediyesinin mülkiyeti belediyeye ait olan 14 adet arsa vasıflı taşınmazı satışa çıkarması işlerinin olağanüstü kötüleştiğine ve paraya acil ihtiyacının olduğuna delalettir. Hal bu ki, belediyeler normal şartlarda arsa satışı yapmazlar. Çünkü ileride belediyenin birçok alanda bu arsalara ihtiyacı olabilir. Yani, Sur Belediyesinin hele ki, atanmış bir kayyum olarak seçim ağzı belediyeye ait arsaları satması normal bir durum değil. Normal şartlarda belediyelerin arsalarını satması alışılmış bir durum değil. Çünkü öngörülü bir belediye yönetimi, elindeki arsaları kamu yararı doğrultusunda kamusal alan, (park, kültür merkezi sosyal donatı alan, belediye ek binası vb.) mekânlar için gelecekte kullanacak şekilde planlamasını yapar.  Belediye başı sıkıştı mı arsayı satılığa çıkarmaz. Seçim arifesinde mali bütçelerinin durumu tartışmalı olan, şeffaf olmayan kayyımlı belediyelerde bu tür işlemler doğru değildir. En son basına yansıyan Kayyımlı Silopi belediyesinin, belediye arsalarını kelepir fiyata peşkeş çektiğini de biliyoruz.” Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.