Sur Belediyesi’nden yol çizgileri çalışması

Sur Belediyesi’nden yol çizgileri çalışması
Diyarbakır Merkez Sur İlçe Belediyesi, yayalar açısından büyük öneme sahip olan yol çizgilerini yeniden uygulamak için çalışma başlattı

Sur Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, Gazi, Kıbrıs, İzzet Paşa ve İnönü caddelerinde esnafın kaldırım işgalini önlemek için çizgi çalışması yaptı. Sur Belediyesi Eşbaşkanları da kaldırımları esnaflarımız için ve insanların rahatça yürüyebilmeleri için yapıyoruz.” diye belirtti.

Vatandaş rahatça yürüyebiliyor

Sur İlçe merkezinde ki kaldırımlarda vatandaşlarımızın yaşamlarını engelleyen esnaf işgallerine son vermek amacıyla çalışma başlattı. İlçe merkezinde bulunan kaldırımlar esnafların işgal etmesi sonucu vatandaşlar tarafından kullanılamaz hale gelirken, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar caddede yürümekte zorluk çekiyordu. Vatandaşların talepleri doğrultusunda marketler, kahvehaneler, bakkallar tarafından işgal edilen kaldırımlar, zabıta ekipleri tarafından yapılan yol çizgi çalışması genişlemiş oldu.  

Verilen Sözler yerine getiriliyor

Zabıta ekiplerinin Gazi, Kıbrıs, İzzet Paşa ve İnönü caddelerinde bulunan ve kaldırımları kendine göre kapatan esnafların dükkanlarının önüne sınır çizgisi ile ilgili Eşbaşkanlar şunları belirtiler; “Göreve geldiğimiz gün halkımıza bir söz verdik ve bu sözleri bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz. Esnafların kaldırım işgallerine son vereceğiz. Yaptığımız esnaf ziyaretlerinde tüm esnaflarımız ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ama yine de kaldırımları işgal edilmeye devam ediliyor. Özellikle havaların ısınması ile esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlar üzerine bırakıyorlar ve buda yolda geçmekte olan yayalar için zor oluyor. Biz kaldırımları esnaflarımızın eşyalarını kaldırımları işgal etmesi için değil insanların daha rahatça yürüyebilmeleri için yapıyoruz.” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.