Sur mağdurlarına kira şoku!

Sur mağdurlarına kira şoku!
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle evlerinden olan Sur mağdurlarına yapılan kira yardımlarının 4 aydır verilmediği ortaya çıktı.

Ekonomik kriz Sur mağdurlarını vurdu

Harun AYTULUN/ÖZEL

Tigris Haber- Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde 3 yıl önce yaşanan hendek olayları ve çatışmalar nedeniyle binlerce kişi göç etmiş, çatışmaların sürdüğü 6 mahalledeki yüzlerce ev yıkılmıştı. Yaşanan olaylardan sonra Sur İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 3 bin Sur mağduruna her ay 1000 TL kira yardımı yapılıyordu. Ancak Kaymakamlığa bağlı Sur Sosyal Yardımlaşma Vakfının, Sur mağdurlarına 4 aydır kira yardımı yapmadığı ortaya çıktı. 

Başka gelirim yok

sur-magdurlarina-kira-soku!-(1).jpg

Konuyla ilgili konuşan Sur mağdurlarından Ayhan Ulaş, “Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden yapılan kira yardımlarını 4 aydır alamıyoruz. Bunun neden kaynaklandığını bilmiyoruz.  Benim başka bir gelirim yok, kira alamadığım için 3 aydır zorlanıyorum. Kardeşim arada kira yardımı yapıyor. Umarım sorun kısa sürede çözülür” dedi.

Yetkililer sorunumuzu çözsün

sur-magdurlarina-kira-soku!-(2).jpg

Sur mağdurlarından Mehmet Doğan ise,”Kira yardımlarını yapan komisyonu aradım bana, ‘Ankara’nın imza atmasını bekliyoruz’ dediler. Ancak bu imza ne zaman atılır bilmiyoruz. Geçtiğimiz aylarda da böylesi bir durum yaşanmıştı. O zaman Cumhurbaşkanlığına attığım Twitterden sonra kiramız hemen ödendi. Birkaç gün içinde kira yardımları yapılmazsa Cumhurbaşkanlığına twitter atacağım. Çünkü nüfusumuz kalabalık. Kira, elektrik, su derken bir ayı zor getiriyoruz. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kira yardımları ile geçiniyoruz

Mağdurlardan Necla Ulaş’da, “Kira yardımları ile geçiniyoruz. Ancak son 4 aydır bu yardımlar yapılmıyor. Bize bunun nedenini de belirtmiyorlar. Biran önce kira yardımlarının yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.