Sur’da kantin denetimleri

Sur’da kantin denetimleri
Sur Belediyesi zabıta ekipleri tarafından 2019 - 2020 yeni eğitim ve öğretim yılında okul kantinlerine ve okul çevresindeki seyyar satıcılara denetim düzenlendi.

Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılı döneminde kantin ve okul çevresindeki seyyar satıcılara yönelik denetim yaptı. Zabıt ekipleri öncelikle Sur ilçesindeki eğitim kurumlarında yer alan kantinler ve okulların çevresinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik eş zamanlı yapılan denetimlerde kurallara uymayanları uyardı. Denetim kapsamında Ziya Gökalp İlkokulu, İsmetpaşa İlkokulu, Tevfik Fikret Ortaokulu, Sur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan kantinlerin hijyen kontrolleri, tarihi geçmiş gıdaların kontrolleri ile işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları kontrol edildi. Denetim sırasında koşullara uymadığı tespit edilen gıdalar, ekipler tarafından tutanakla teslim alındı.

kd2-001.jpeg

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında daha sağlıklı bir dönem geçmesi için Sur Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler kantin denetimlerini artırdı. Okul kantinlerinin yeni çalışma esasları ve mevzuatına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, öğrencilerin sağlıklı meyve ve doğal ürünler tüketmeleri noktasında uyarılar ve tavsiyelerde bulundu. Denetim sırasında okul idarecilerinin şikâyet ve önerileri dinlenildi. Tüm yıl boyunca zabıta ekiplerinin kontrolleri devam edecektir.

kd4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.