Sur'da, metruk yapıların güvenlik ve temizliği sürüyor

Sur'da, metruk yapıların güvenlik ve temizliği sürüyor
Tigris Haber olarak sık sık dile getirdiğimiz Sur ilçesindeki metruk yapılarla ilgili Sur Belediyesi harekete geçti.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Tigris Haber olarak sık sık dile getirdiğimiz Sur ilçesindeki metruk yapılarla ilgili Sur Belediyesi harekete geçti. Müdahalesi yasak olan "Tescilli" ya da "Tescille Değer" yapılarda temizlik çalışması başlatan Sur Belediyesi, tarihi yapılan restorasyonu için de kolları sıvadı.

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi, ilçede müdahale edilmesi yasak olan metruk yapılar için tabir edilen "Tescilli" ve "Tescile Değer" yapılarda başlattığı temizlik ve güvenlik çalışmalarını sürdürüyor. Eşbaşkanlar Fatma Önkol ve Adnan Örhan, belediyenin tarihi yapıların restorasyonu ve yeniden kamunun hizmetine sunulması için gerekli proje çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan tarafından yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere Suriçi yerleşim alanı 10 bin yıldır yaşamın devam ettiği tarihi kentlerden biri olduğu hatırlatılarak, “Metruk yapıöolarak tabir edilen yapıların, 'Tescilli yapı' ya da 'Tescile Değer' yapılar olmasından kaynaklı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı olmaksızın bu yapılara müdahale edilmesi yasal olarak mümkün değildir. Ancak bu yapılarda meydana gelen temizlik ve güvenlik sorunu konusunda belediyemizin ilgili birimleri, göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarını sürdürmektedir. Belediyemiz, tarihi yapıların restorasyonu ve yeniden kamunun hizmetine sunulması için gerekli proje çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.