Sur’da ‘Restorasyon’ hareketliliği

Sur’da ‘Restorasyon’ hareketliliği
Sur’da bulunan iş yerleri, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında modernize ediliyor.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan esnafın iş yeri yenilenmeye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede başlatılan altyapı çalışmaları ise sürüyor.

 

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen yıl 28 Mart'ta başlatılan güvenlik operasyonları 103 gün sürmüştü. Sur'da yaşanan çatışma ve patlamalarda 2 binden fazla ev ve işyeri zarar gördü. Cevat Paşa, Fatih Paşa, Savaş ve Dabanoğlu mahallelerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, Hasırlı ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ise yasak devam ediyor.

 

Bununla birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve ilk etapta sokağa çıkma yasağının günlerce devam ettiği Gazi Caddesi üzerinde uygulanacak olan 'Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında başlatılan yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tarihi dokuyu uygun yapılan cephe sağlıklaştırma ve yenileme çalışmalarında, iş yerlerinin sıva, boya, otomatik kepenk, aydınlatma, elektrik tesisatı, gölgelik ve saçakları 50 bin lirayı aşan harcamayla yenileniyor.

Aynı zamanda kentin en işlek yeri olan Gazi Caddesi'nde uygulanan "Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

 

BİN 700 AĞIR HASARLI EVİN YIKIMI YAPILDI

Öte yandan Sur'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı 6 mahallede yaklaşık bin 700 ağır hasarlı evin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Sur'u bir turizm ilçesi haline getirmeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ise sürüyor.

 

Ali ABBAS YILMAZ-ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.