Sur'da tahrip olan okullarda eğitime başlandı

Sur'da tahrip olan okullarda eğitime başlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalı süreçte tahrip olan okullardan tadilatı tamamlanan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu ve Alparslan Anadolu Lisesinde 694 öğrencinin eğitim ve öğretimine başlandı

Tigris Haber- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalı süreçte tahrip olan okullardan tadilatı tamamlanan lise ve ortaokulda eğitime yeniden başlandı.

sur-okul-(3).jpg

Sur ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu, Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, Süleyman Nazif İlkokulu/Anaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu ve Alparslan İmam Hatip Ortaokulu/Lisesinde okuyan yaklaşık 4 bin 500 öğrenci, okulları tahrip olduğu için mağdur edilmişti.

Okulları yakılıp yıkılarak eğitimleri engellenmek istenen öğrencilerden çoğunun nakledildikleri okullarda, bir kısmının da TOKİ tarafından yapılan 32 derslikli okulda eğitimlerine devam etmeleri sağlanmıştı.

sur-okul-(6).jpg

694 öğrenci eğitim ve öğretime başladı

Yapılan çalışmalarla tadilatı tamamlanan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu/Anadolu Lisesinde 694 öğrenci eğitim ve öğretime başladı.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile Sur Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak'ın katılımıyla okunan İstiklal Marşı'nın ardından öğrencilerin eğitimine başlandı.

sur-okul-(1).jpg

Sınıfları gezen Kaymakam Çiftçi, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara kırtasiye malzemesi hediye etti.

Çiftçi, yaptığı açıklamada, okulların açılmasından dolayı öğrenci ve öğretmenler adına çok mutlu olduklarını söyledi.

Sur’daki okullarda 3 yıldır eğitim ve öğretime ara verildiğini anımsatan Çiftçi, bugün okulun açılmasıyla öğrenci ve öğretmenlerin heyecanına ortak olduklarını belirtti.

Çatışmalı süreçte yaklaşık 4 bin konutun tahrip olduğunu ve buradaki okulların da eğitim ve öğretimden uzak kaldığını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Terörün yüzünü, eğitimi baltalamasını burada da gördük. Dolayısıyla 3 yıl aradan sonra çocuklarımızın, gençlerimizin kendi okullarına başlamalarının mutluluğunu paylaşıyoruz. Artık Diyarbakır'da ve ülkemizde terörün olmadığı, eğitimin aksamadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin okullarından uzak kalmadığı bir ortama kavuştuk ve bu ortamın devamını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu gençlerimizin okumasıyla geleceğe çok daha huzurlu ve çok daha mutlu bir ülkede, Diyarbakır'da yaşayacağız. Bu sokaklarda artık terörün değil, huzurun, kardeşliğin, barışın ve Diyarbakır'ın kendine has kültürünün, müziğinin sesini duymak istiyoruz. Bu gençler de inşallah bu bayrağı çok daha ilerilere taşıyacaklar. İnşallah artık huzurlu bir okul ve ortamda eğitim ve öğretimlerine devam edecekler."

sur-okul-(4).jpg

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak da okulların bu eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında açıldığını belirterek, hem ikinci yarıyılın hem de tahrip olan okullarda eğitimin tekrar başlamasından mutlu olduklarını söyledi.

Olaylar nedeniyle okulları boşaltmak zorunda kaldıklarını ve öğrencilerin kentteki başka okullarda eğitimlerine devam etmelerinin sağlandığını hatırlatan Uçak, Alparslan Anadolu Lisesinde 537 öğrenci ve 25 öğretmen, Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda ise 157 öğrenci ve 11 öğretmen ile eğitim ve öğretime başladığını aktardı.

Alparslan Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Melisa Günay Kuday ise kendi evlerine geri dönmüş gibi çok mutlu olduklarını belirtti.

sur-okul-(7).jpg

Kentteki başka okullarda misafir olarak eğitimlerine devam ettiklerini söyleyen Kuday, okuluna kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. (AA) 

sur-okul-(5).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.