VİDEO - Sur'daki örnek sokağa yerli ve yabancı turistlerden ilgi

2019 yılında dönemin Sur Belediyesi İnşaat Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odasının işbirliği sonucu Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Abdal Dede Mahallesinde yapılan Örnek Sokak Projesi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

TİGRİS HABER - Proje kayyımla birlikte rafa kaldırılırken, Abdaldede Mahalle Muhtarı Serkan Güler, dönemin şartlarında cüzi bir harcama ile yapılan sokağın tüm Suriçi’ne yayılması çağrısında bulundu.

Sur İlçesi’nde bulunan Abdal Dede Mahallesi’nde bulunan Göksel sokağın dış cephesi, Sur’da bulunan diğer sokaklara örnek teşkil olacak şekilde restore edildi.

Diyarbakır Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’nın girişimleri ve çalışmaları sonucu mahalle sakinlerinden hiçbir ücret alınmadan restore edilen sokağın dış cephesi, diğer mahalle ve sokaklarda oturan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Tarihi dokuya zarar verilmeden yapıldı

Yerli ve yabancı turistlerin gelip fotoğraf çektiği sokağın restorasyonu, tarihi dokusuna zarar verilmeden yapılırken, projenin kayyımla birlikte rafa kaldırılması tepkiye yol açtı. Eskiden harabe olan sokağın restore edilmesinin ardından bu sokakta bir dizi etkinliklerin merkezi haline geldi. Yeryüzü sofrası ve Gençlik Spor Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Altın Ayaklar Yarışıyor’ projesi gibi bir dizi projelerin yürütüldüğü sokaktaki projenin tüm Sur ilçesine yayılması istendi.

Bütün sokaklar mevcut örnek sokaktaki gibi olmalı

Sur İlçesi Abdaldede Mahallesi Muhtarı Serkan Güler, Bütün sokakların mevcut örnek sokaktakileri gibi olmasını talep ederek, “Sokağın ilk hali harabe bir durumdaydı. İnşaat Mimarlar Odası ve Sur Belediyesi’nin işbirliği ile Gökel Sokakta sağlılıklaştırma projesi yapıldı. Sokak iyileştirme adı altında yapılan proje yaklaşık 3-4 ay sürdü. Restorasyon tarihi dokuya zarar verilmeden cüzi bir bütçe ile yapıldı. Çok da güzel oldu. Diğer sokaklara nazaran milletin ilgisini çekebilecek duruma getirildi. Projenin devamını beklerken, kayyım yönetimi ile proje rafa kaldırıldı. Yerel seçimler sonrası bu projenin tüm Sur ilçesine uygulanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor

Yerli ve yabancı turistlerin sokağa büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Muhtar Güler, “İnsanlarımızın bakış açıları çok değişti. Özellikle bu sokakta insanlar gelip fotoğraf çekiyor. Çocuklarımız çok mutlu. Bir proje ve etkinlik olduğundan bu sokakta yapılıyor. Bizde bu durumdan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.