Sürekli Çöken Diyarbakır Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı

Sürekli Çöken Diyarbakır Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Kulp ilçesinde yıllardır kangren durumuna gelen sürekli çöken Diyarbakır Caddesi’nde froze kazık dikme çalışmaları başlattı.

TİGRİS HABER -  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Kulp ilçesinde 115 metre uzunluk, 8 metre genişliğindeki Diyarbakır Caddesi’nin zemininde sürekli oluşan çökmelere karşı froze kazık dikme çalışması başlattı. Yol zeminin taşıma kapasitesinin artırılacağı çalışmada caddeye 115 adet froze kazık dikilecek. Geçen hafta başlayan çalışmalarda Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, şuana kadar çapı 80 cm, aralığı 20 cm ve 15 metre derinliğinde toplam 17 adet froze kazığını Diyarbakır Caddesi’ne dikti. Hava koşullarının uygun seyretmesi durumunda yola 98 adet daha froze kazığı dikilerek çalışma 20 gün içinde tamamlanacak. Froze kazık işleminin tamamlanmasının ardından yıllardır büyük sorun teşkil eden Diyarbakır Caddesi’nde çökme ve bozulmaların önüne geçilecek.

Diyarbakır Caddesi’ne sıcak asfalt serilecek

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Caddesi’nde froze kazık işlemini tamamladıktan sonra altyapı çalışmalarına başlayacak. Altyapı işlemleri kapsamında cadde de stabilize, alt temel ve daha sonra temel çalışmaları yürütülecek. Altyapı çalışmalarından sonra Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Diyarbakır Caddesi’ne sıcak asfalt sererek yolu vatandaşların hizmetine açacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.