Suriye’den DSG’ye uyarı: Ya uzlaşma ya savaş

Suriye’den DSG’ye uyarı: Ya uzlaşma ya savaş
Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp, ‘DSG’nin kontrol ettiği toprakların uzlaşma ya da savaş yoluyla Şam'ın kontrolüne geçeceğini' söyledi.

Tigris Haber - Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp, Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) olası bir uzlaşma konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

DSG’nin kontrolündeki toprakların ‘eninde sonunda Şam yönetiminin kontrolüne geçeceğini’ söyleyen Abdullah Eyüp, “Ya ulusal uzlaşma ya savaş” ifadelerini kullandı.

ABD’nin bölgeden çekileceğinden de söz eden Abdullah Eyüp, şunları dile getirdi:

“Amerikalıların ve müttefiklerinin elindeki tek koz DSG’dir. Bu durum Suriye devletinin kullandığı iki yoldan biriyle çözülecek. Bunlar ulusal uzlaşma veya kontrol ettikleri bölgelerin güç yoluyla özgürleştirilmesi. Amerikalılar gitmeli ve gidecekler.”

Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda fiili olarak yönetimi sürdüren DSG, ülkenin yaklaşık dörtte birini kontrol ediyor.

DSG’nin ana gövdesini Kürtlerin kurduğu Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) oluşturuyor.

Bu oluşum, Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelerde DAİŞ’le mücadele etmek üzere 2015’te kurulmuştu. (Kaynak: K24)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.