Suriyeli anne ve bebeğinin öldürülmesine tepkiler

Suriyeli anne ve bebeğinin öldürülmesine tepkiler
Suriyeli anne ve bebeğinin öldürülmesine tepkiler

 

Siirt Gönül Elçileri Derneği (Gönül-Der) ve kentte yaşayan Suriyeli vatandaşlar, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesini kınadı.

Gönül-Der öncülüğünde dernek binası önünde toplanan, aralarında kentte yaşayan Suriyeli ailelerin de bulunduğu grup adına konuşan dernek Başkanı Murat Coşar, yakın zamanda Sakarya’da vahşi bir olaya tanık olmaktan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Coşar, Türkiye'de 3 milyonu aşkın Suriyeli muhacir bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Suriyeli kardeşlerimiz kendi iktidarları tarafından sürgün edildiler açlığa mahkum edildiler, bombalandılar. Demokrasi dersi veren ülkeler Suriyelilere sahip çıkmadı, denizlerde boğuldular, bir balina kadar kıymetiharbiyeleri olmadı onların nazarında. Mazlumların hamisi Anadolu toprakları, milleti, bizler ümmetin mazlumlarına sahip çıktık. Onlara ensar olma arzusunda adım attık. Sakarya, ondan önce İzmir ve başka illerimizde münferit olaylar oldu. Hiçbir zaman ümmetin mazlum insanlarıyla Anadolu vatanında yaşayan biz kadirşinas insanların arasına kimse set çekemeyecek. Bunlar münferittir, asla bizi temsil etmeyecek. Biz her zaman kardeşlerimize sahip olduk, olacağız, onları bağrımıza bastık yine basacağız."

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olan Suriyeli Cadallah Hasan da Sakarya’da katledilen kadının şehit olduğunu söyledi.

Hasan, 5 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve Türk halkından memnun olduğunu dile getirerek, "Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt veya Arap herkes maşallah çok edepli, merhametli ve şefkatli insanlar." dedi.

Suriyeli vatandaşlardan Muhammed Muhammed el-Yusuf ise Suriyelilerin başına gelen musibetlerden sonra dünyada Arap ülkeleri dahil olmak üzere sadece Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını aktardı.(AA)

."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.