Sur’un kalbi ışıksız!

Sur’un kalbi ışıksız!
Diyarbakır’da turizme açılması için çalışma yapılan Sur İçi’nin en işlek caddesi olan Gazi Caddesi’nde ışıklandırma sistemi olmaması tepki çekiyor.

Turizme açılan caddede gece ışıklandırma yok

Diyarbakır’da turizme açılması için çalışma yapılan Sur İçi’nin en işlek caddesi olan Gazi Caddesi’nde ışıklandırma sistemi olmaması tepki çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin sık kullandığı caddede bu sorunun giderilmesini isteyen vatandaşlar,”Bu durum akşam saat 17’den sonra caddeyi işlevsiz hale getiriyor”  belirlemesinde bulunuyor.

Olaylardan sonra yeniden hareketlendi

Diyarbakır’da ticaretin, alış-verişin kalbinin attığı yer olarak bilinen ve uzun yıllardan beri bu özelliğini sürdüren Sur İçi’ndeki Gazi Caddesi’nde 3 yıl önceki olayların ardında huzur ortamının sağlanmasıyla yeniden hareketlilik yaşanırken, turizme açılması için  çalışma yapılan bu alanda  gece aydınlanması için ışıklandırma sisteminin hayata geçirilmemiş olması tepkilere neden oluyor. Bir diğer alış-veriş bölgesi olan Melik Ahmet Caddesi ile Balıkçılar Başı bölgesi arasında bağlantıyı da sağlayan ve tarihi eserlerin yer aldığı bölgelere geçişi gerçekleştiren bu alanda akşam karanlığının gelmesiyle hayat duruyor.

maxresdefault.jpgSur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulucami

“Aydınlatma olmadığı için akşam hareketlilik yok”

Bu durumdan hem esnaflar,hem de ziyaretçiler şikayetçi. Yerli ve yabancı turistlerin sık kullandığı caddede bu sorunun giderilmesini isteyen vatandaşlar,”Birkaç yıl öncesine göre burada gündüz büyük hareketlilik yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistler geliyor,insanlar alış-veriş için burayı kullanıyor. Ancak  caddede aydınlatma sistemi olmaması önemli bir sorun. Bu durum akşam saat 17’den sonra caddeyi işlevsiz hale getiriyor. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözerse cadde çok daha işlek hale gelir” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum