Tahir Elçi 106 haftadır adalet bekliyor

Tahir Elçi 106 haftadır adalet bekliyor
Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Elçi’nin faillerinin bulunması ve etkili soruşturma yürütülmesi talebiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur’da çatışmalarda zarar gören Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin ardından 106 hafta geçti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, “Tam 106 haftadır buradan Tahir Elçi'nin katillerinin bulunmasını, yargıya teslim edilmesini talep ediyoruz. Ne yazık ki üzerinden geçen 2 yıla rağmen henüz Tahir Elç’'nin failleri bulunmadı ve failler yargıya teslim edilmedi. Tahir Elçi neredeyse canlı yayında onlarca kamaranın önünde 3 polis kamerasının bulunduğu ve yüzlerce polisin güvenlik önlemi aldığı bir ortamda katledildi” dedi.

Sorumluluk soruşturma makamının

Elçi’nin saat 10.53’te öldürüldüğünü, cinayetten sonra saat 13.00’te sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini anımsatan Özmen, “ Tahir Elçi'nin vurulduğu Yenikapı Sokak tamamen güvenlik güçleri tarafından tamamen kendi hakimiyetlerinde olacak şekilde kuşatıldı. Hepinizin bildiği üzere saat 13.00’te keşif yapılamadı ve söz konusu deliller toplanamadı. Olay yerinde delillerin toplanmamış oluşunun söz konusu bölge hendek ve çatışmaların olması hasebiyle delillerin tam olarak toplanamadığı ve keşfin tam olarak yapılamadığı yönünde son dönemde bazı haberler yapıldı. Biz her fırsatta söylüyoruz söz konusu basın açıklamasının yapıldığı ve ölümün gerçekleştiği yer tamamen güvenlik güçlerinin kontrolünde olan bir nokta. Oradan delillerinin toplanmamış olması tamamen soruşturma makamının ve kolluk kuvvetlerinin sorumluluğunda olan bir husus. Bu sorumluluğu herhangi bir şekilde bertaraf etmek ve ortadan kaldırmak veya bunun aksine bir beyanda bulunmak ne hukuken ne de toplum vicdanında aklanmaya sebebiyet veremez değerli arkadaşlar” diye konuştu.

Elçi barış, adalet, demokrasi ve özgürlüğü savundu

Tahir Elçi’nin ölümünün 2. yıl dönümünde Diyarbakır, İstanbul ve Ankara’da bir dizi anma etkinliği gerçekleştirdiklerini ve faillerin bulunmayışını protesto ettiklerini vurgulayan Özmen, “Hepinizin bildiği üzere Tahir Elçi’nin temsil ettiği ve savunduğu değerler barış, adalet, demokrasi ve özgürlük idi. Bu yoğun talep ve ilgiden bir kez daha gördük ki tüm Türkiye toplumunun barışa, demokrasi, adalete olan özlemi ne kadar büyük. Aslında Türkiye toplumu adil ve özgür bir ülkede yaşamak istiyor. Biz Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi’nin savunmuş olduğu ve temsil ettiği bu değerleri yüceltmeye. bu toplumda gerçekleştirmeye, var etmeye bütün gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.