Tahir Elçi cinayetinde flaş gelişme

Tahir Elçi cinayetinde flaş gelişme
Diyarbakır Barosu, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili dinlenmesi için mahkemeye başvurdu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren imzasıyla, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçede, Tahir Elçi öldürüldüğünde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun dinlenmesi istendi.  Dilekçede, Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz hafta Diyarbakır’daki konuşmasında sarf ettiği “Tahir Elçi siyasi bir suikasta kurban gitti” ifadelerine dikkat çekilerek, Davutoğlu’nun duruşmada bilgisine başvurulması talep edildi. Dilekçede şu ifadeler kullanıldı: “Cinayetin işlendiği tarihteki konum ve statüsü, bilgilere erişim kolaylığı dikkate alındığında, 14 Temmuz 2021 tarihli celsede yazılı ve sözlü celsede sunmuş olduğumuz beyanlarımızı ve soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerimizin dayandığı şüpheyi destekler nitelikte bulunduğundan bilgi ve görüşüne başvurulmak üzere beyanlarının alınmasını talep ederiz.”

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde tarihi 4 ayaklı minarenin kurşunlanmasına dikkat çekmek için yaptığı basın açıklamasından sonra, ensesinden tek kurşunla vurularak öldürülmüştü. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.