Tahir Elçi duruşması yarın

Tahir Elçi duruşması yarın
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin duruşması yarın Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

TİGRİS HABER - Tahir Elçi, cinayetinin aydınlatılması için süren davanın beşinci duruşması yarın 10.00’da Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Diyarbakır Barosu ile Tahir Elçi Vakfı duruşmaya katılım ve dayanışma çağrısında bulundu.

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü tarihi 4 ayaklı minarenin önünde yaptığı basın açıklamasından sonra öldürülmüştü. Tahir Elçi öldürüldükten 5 yıl sonra 20 Mart 2020 tarihinde dava açıldı. Cinayetle ilgili 3’ü polis, biri örgüt üyesi olmak üzere 3 kişi yargılanıyor. PKK üyeliğiyle suçlanan ve firari olan Uğur Yakışır, “İki polisi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak”tan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, Elçi'yi "olası kastla öldürmek"ten 20 yıl, polis memuru S.T yi "öldürmeye teşebbüsten" 20 yıl ve "izinsiz silah bulundurmaktan" 5 yıl olmak üzere, toplam 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Sanık polis memurları F.T, M.S. ve S.T. için ise "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.