Tahliye edilen 5 milletvekili Uludere'de

Tahliye edilen 5 milletvekili Uludere'de
Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen 5 milletvekili, Uludere'deki olayda yaşamını yitiren 34 kişinin ailesine taziyede bulundu

Şırnak - Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında bir süre önce tahliye edilen 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 milletvekili, Gülyazı köyünde, Uludere'deki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin ailesine taziyede bulundu.

BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarına başsağlığı diledi. Hayatını kaybedenlerin mezarını da ziyaret eden milletvekillerine BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da eşlik etti. Kaplan, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, Genelkurmay Askeri Savcılığının olayla ilgili verdiği takipsizlik kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Karara, tebliğ edildikten 15 gün içerisinde itiraz edilebilir. Mahkeme, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesinde yapılacak. Oradan da olumsuz bir şey çıkacak. Çünkü kendisi yargılanıyor. Ondan sonraki süreç, Anayasa Mahkemesine başvurulardır. Bundan sonraki süreç ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesidir. Yani herkes, kardeşler, amca çocukları, hala, buradan zarar gören herkes başvurabilir. Avukatlar bu konuda çalışmalarını sürdürüyor." Kaplan'ın konuşmasından sonra milletvekilleri köyden ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.