VİDEO - Tanrıkulu, bu kez çiftçinin sorunlarını Tarım bakanına hatırlattı

VİDEO - Tanrıkulu, bu kez çiftçinin sorunlarını Tarım bakanına hatırlattı
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesi görüşülürken, Tarım Bakanına çiftçilerin yaşadığı sorunları ve içinde bulundukları zor koşulları hatırlattı.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesi görüşülürken, Tarım Bakanına çiftçilerin yaşadığı sorunları ve içinde bulundukları zor koşulları hatırlattı. Tanrıkulu, Kralkızı Dicle Barajı projesi kapsamında 20 yıl önce yapılan 2 bin kilometrelik sulama kanallarından neden hala tek damla suyun akmadığını Bakana sordu.

Plan Bütçe komisyonunda konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ülke genelinde ve Güneydoğu bölgesinde uygulanan Tarım politikaları konusunda görüşlerini aktardı. Tanrıkulu, Diyarbakır ve Diyarbakır'ın temsil ettiği kimlik, temsil ettiği coğrafya bakımından da öteden beri izlenen bir Devlet Politikası ile karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“O Devlet Politikasının sürdürücüsü maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi oldu. Sonuçta bölge enerji kaynaklarının, su kaynaklarının önemli merkezi. Aynı zamanda büyük tarım alanlarına sahip bölge, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve bütün o bölge hem ürün çeşitliliği bakımından öyle hem de tercihler bakımından öyle. İzlenen Devlet Politikaları tercihinin sürdürücüsü Adalet ve Kalkınma Partisi sonuçta bu su kaynaklarının enerjiye dönüşmesi konusunda devraldığı Devlet Politikalarını sürdürdü. Fakat bunun istihdama dönük, orada yerleşik insana ve refaha dönüşmesi noktasındaki politikalar konusunda ise devraldığı Devlet Politikasını sürdürdü.

Yatırım tamam, sonuç yok

Neden bunu söylüyorum? Karakaya Barajı var, Atatürk Barajı var, Silvan Barajı var, Hasankeyf Barajı var, yani ekolojik bakımdan bir çok eleştiri yapabiliriz, eleştiriyoruz da. Ama aynı zamanda bunların sulamaya ve tarıma ve ürün çeşitliliğine dönük alanları var. Bu tercihlerden devraldığı politikalar bakımından Adalet ve Kalkınma Partisi aynı politikaların sürdürücüsü oldu. Sonuçta enerji ile ilgili olarak bütün yatırımlar tamamlanmaya yakın aşamaya geldi, ama istihdama, refaha, kalkınmaya dönük olan ayakları ise tamamen yok sayıldı!

Kanallar 20 yıldır susuz

Neden bunları söylüyorum? Buraya gelirken Diyarbakır'daki kurumlardan da bilgi alıp geldim: Mesela Kralkızı Dicle Barajı Sulama Kanalı, 2 bin 212 kilometrelik ana sulama kanalları 20 yıl önce yapılmış, tek bir damla su geçmemiş geçen yıla kadar, tek bir damla! Şimdi yeniden onarılıyor ve şu ana kadar sadece 26 bin hektarlık alan sulamaya açılmış bakın 20 yıl önce yapılan ve tamamen çürümeye terk edilen alanlardan bahsediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.