Tanrıkulu: Halk CHP ile nefes aldı

Tanrıkulu: Halk CHP ile nefes aldı
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerel seçimlerden sonra toplumun rahat bir nefes aldığını, yenilmez gibi görünen iktidarın da yenilebileceğini gördüğünü söyledi.

Naci Sapan/Özel

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerel seçimlerden sonra toplumun rahat bir nefes aldığını, yenilmez gibi görünen iktidarın da yenilebileceğini gördüğünü söyledi. Tanrıkulu, “CHP, toplumun kendisinden beklentisinin farkında, şimdi yerel iktidar geldi, sonra genel iktidar gelecek, Türkiye rahatlayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin ‘Önce yerel, sonra genel iktidar’ sloganının toplumsal zemininin oluştuğunu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının birinci etap için işaret verdiğini, belirterek, “Şimdi ikinci etap zamanı. Yani Genel iktidarın zamanı. Türkiye toplumu CHP’nin iktidarına inandı, şimdilik belediyeleri yönetmesi için yetki verdi, daha sonra Türkiye’yi yönetmesi için yetki verecek. Sonuçlar hem Türkiye için hem de Cumhuriyet Halk Partisi için, ayrıca demokrasiye gönül vermiş halkımızı memnun ve mutlu etti. Bu memnuniyeti, mutluluğu sürdürmek lazım, bu görevde CHP’nindir” dedi.

Demokrasinin alanları genişletilmeli

Tanrıkulu, şöyle dedi; “Seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye’nin, toplumun bütün kesimlerinin nefes aldığını gördük. CHP’nin başarısı toplumun nefes borusu oldu, bir rahatlık geldi. Bu artık çok net ortaya çıktı, CHP’ye ihtiyaç var. Demokrasi için, hak, hukuk, adalet için, insan hak ve hürriyetlerinin savunulması ve yaygınlaştırılması, korunması için CHP çatısına ihtiyaç var, bunu seçim sonuçları itibariyle gördük. O zaman, iktidar için çalışmak lazım, CHP’nin iktidarıyla demokrasinin alanlarını genişletmek lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.