Tanrıkulu: Polis okulu arsası satıldı mı?

Tanrıkulu: Polis okulu arsası satıldı mı?
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar ilçesi sınırları içinde bulunan, yakın zamanda yıkılan eski polis okulu arsasının TOKİ tarafından satılıp sayılmadığını sordu.


Naci Sapan
TİGRİS HABER - Tanrıkulu, arsa ile ilgili sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Sayın Mehmet ÖZHASEKİ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

Tanrıkulu, soru önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi;
“Diyarbakır Bağlar İlçesinde, şehir merkezinde 50 yıldır yer alan Polis Okulu ve Emniyet Müdürlüğü Ek Binası 6 Şubat Deprem felaketinde hasar aldığı için yıkım kararı verilmişti. Yakın zamanda boşaltılan bina için yıkım kararı verilerek geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı.
Depremde hasar alan binanın yer aldığı arsada herhangi bir çalışma yapılmadan TOKİ tarafından satışa çıkartıldığı haberleri kamuoyuna yansımıştır. Bu satışın kime ve ne kadara gerçekleştiği bilinmezken TOKİ’nin Yenişehir İlçesi Adliye Binası yanında bulunan Milli Emlak arsasını da Emniyet Müdürlüğüne tahsis ettiği bilinmektedir.”

Tanrıkulu bakana şu soruları sordu;

1. 6 Şubat Deprem Felaketinde ağır hasar alan bahse konu arsanın satışa çıkarılmasının izahı ve gerekçesi nedir?
2. Bahse konu arsaya 8 bloklu bir site için izin verilmesinin sebebi nedir? Bahsi geçen arsada yeniden bir yapılaşmaya gidilecekse Emniyet Müdürlüğüne neden farklı bir bina tahsis edilmiştir?
3. TOKİ tarafından gerçekleştirilen satış hangi usulle kime ya da kimlere toplam ne kadar bedelle yapılmıştır?
4. TOKİ tarafından satışı gerçekleştirilen arsayı alan firma ya da şirketin yöneticileri ve ortakları kimlerdir?
5. Bağlar İlçesindeki yapıların zemin nedeniyle depreme dayanıksızlığı bilinirken, 8 bloklu bir siteye izin verilmesinin gerekçesi ve izahı nedir? Konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?
6. Bahsi geçen arsanın satışından elde edilen gelirin akıbeti nedir?
7. TOKİ tarafından gerçekleştirilen bu satışın usulü neye göre belirlenmiştir?
8. Yaklaşık 50 yıldır aynı yerde bulunan binanın yıkımı ve devriyle ilgili Emniyet Müdürlüğü ve TOKİ arasında herhangi bir yazılı sözleşme var mıdır, varsa kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
9. Bahse konu 10 dönümlük arsada Emniyet Müdürlüğünün mevcut koşullarda bir payı veya ortaklığı var mıdır?
10. Eski Emniyet Müdürlüğü binasının yer aldığı mahallede ikamet eden yurttaşların, bahse konu arsayla ilgili park olarak kullanımına dönük talepleri hangi gerekçeyle karşılanmamıştır?
11. Park olarak kullanılmayıp özel bir şirkete veya kişiye satış yoluyla devredilmesi kararının Bakanlığızca onaylanmasının izahı ve gerekçesi nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.