VİDEO - Taraftarlardan stadyum sorunlarına tepki

VİDEO -  Taraftarlardan stadyum sorunlarına tepki
Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün stadyumda kulüplerden habersiz yaptığı ihaleler ve kulüpleri zor durumda bırakan yaptırımlara karşı Amedspor ve Diyarbekirspor yönetici ve taraftarları Dağkapı’daki Şeyh Sait Meydanında açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Şeyh Said Meydanında yapılan açıklamaya Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, STK Temsilcileri, Amedspor ve Diyarbekirspor taraftarları katıldı.
“Stadyum Diyarbakır’da yapıldı ama Diyarbakır’a yapılmadı”

whatsapp-image-2022-08-01-at-20-29-33.jpeg
Taraftar grupları adına açıklamayı Amedspor taraftarı Xebat Demir okudu. Demir Diyarbakır’a yapılan stadyum Diyarbakır için yapılmadığına dikkat çekerek, “Bizler taraftarlar olarak her zaman sorun yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Cefa çekmek işimiz olmuş; ama kendi sorunlarımızı yine en sona bırakacağız. Öncelikle, profesyonel futbol takımlarımız olan Amedspor ve Diyarbekirspor’un yaşadığı sorunlar ile başlayalım. Bildiğiniz üzere iki takımımızın başkanları haftalardır özellikle stadyumun takımlarımıza tahsisi için her kapıyı çalmakta ve bu konuda mücadele etmektedirler. Bu mücadeleleri yanıtsız ve sonuçsuz bırakılmıştır. Yeni Diyarbakır Stadyumu ilk açıldığında da “Stadyum Diyarbakır’da yapıldı ama Diyarbakır’a yapılmadı!” tespitimiz dört yılın sonunda da geçerliliğini korumaktadır.” dedi.
Kiralama bedeli yüksek

whatsapp-image-2022-08-01-at-20-27-57-1.jpeg
Demir konuşmasının devamında yaşanan sorunları dile getirdi. “Stadyum için istenen yüksek kiralama bedelleri takımlarımızın ödeyebilecekleri tutarların üstündedir. Stadyum kirası dışında; Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği çok sayıda personelin ücret ödemesi, stadyum kirası gibi çok pahalı olan çim bakım giderleri, stadyumda kullanılan elektrik için harcanan jeneratör yakıtı bedeli, yenilenmemesine rağmen kırılan koltuklar için her hafta alınan fahiş tutarlar eklenince stadyumun kullanılmasına imkân bırakılmamaktadır. Sayılan tüm bu olumsuzluklara ek olarak, stadyum içerisinde bulunan reklam alanları, kantinler ve localar habersiz bir şekilde başka firmalara armağan edilmiştir. Kulüplerimiz sayesinde stadyumu dolduran on binlerce insana yapılacak reklamların kulüplerimize tek bir kuruş faydası olmayacaktır. Bu alanların kulüplerimize verilmesi gerekir, aksi halde reklam veren firmaların haksız kazancı sebebiyle boykot çağrısı yapılacaktır. Stadyum içerisinde bulunan ve firmalara armağan edilen kantinler ve localarda da aynı durum geçerlidir. Uzun yıllardır şehrimizde spor tesisi yapılmamıştır. Diyarbakırspor’un kullandığı tesis de boşaltılıp yıkılmıştır. Takımlarımız tesis yokluğundan göçebe hayatı yaşamaktadırlar.”
Belediyeler görevini yerine getirmiyor

whatsapp-image-2022-08-01-at-20-27-57.jpeg
Kanuna göre belediyelerin kentte bulunan kulüplere yardım etmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi. “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyelerin Görev ve Sorumluluğu başlığı 14. Maddesinde sporu teşvik amacıyla kullanılabilen binde yedilik dev bütçenin etkin ve verimli kullanılmadığı kanaatindeyiz. Kulüplerimizin ayni ve nakdi yardımlardan şeffaf bir şekilde faydalandırılmalıdır. Bilgi Edinme Kanunu kapsamında harcanan tutarların ne şekilde nereye harcandığını soracağımızı bildiriyoruz. Bizler taraftarlar olarak maçlarda ciddi sorunlar yaşamaktayız. Stadyuma ulaşım sorunumuz bulunmaktadır. Maç günü stadyum güzergâhında yer alan otobüs sayısı düşük olup kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalmaktayız.”
“Sorunlar çözülmezse farklı yollar bulacağız”

whatsapp-image-2022-08-01-at-20-27-58.jpeg
Açıklamadan sonra Tigris Haber’e konuşan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, taraftarların dile getirdiği sorunların binlerce sorundan birkaçı olduğunu dile getirdi. Yıldırım sorunların devam etmesi durumunda farklı yollara başvuracaklarını belirtti. “Biz bugünde bir görüşme gerçekleştirdik. Zaten günlerdir kentin Sivil Toplum Örgütleriyle sürekli görüşüyoruz. Sorunlarla ilgili sürekli istişareler yapıyoruz. Bu sorunlar çözülmezse bir sonraki sefer nasıl bir yol yöntem çizeceğimize bakacağız tartışacağız. Stad da belki oynamayacağız, belki başka şehre gidip orada oynayacağız, belki başka bir saha talep edeceğiz, ama bugünkü koşullarda Anadolu da ki hiçbir kulüp bu stad kirasını çim bakım ücretini ödeyemez.”
Taraftar grupları açıklama sonrasında oturma eylemi yaparak kentin kulüplerinin sahipsiz bırakılmasına tepki gösterdiler. Taraftar grupları sıklıkla, “Futbolda Adalet ister memleket”, “Takım var tesis yok”, “Bu şehrin renkleri yeşil kırmızı”, Taraftar burada TFF nerede” sloganlarını attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.