Tarihi Eser operasyonu

Tarihi Eser operasyonu
Diyarbakır’ın Bağlar ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda 14 adet altın sikke ve tarihi eser olduğu değerlendirilen bir adet heykel ele geçirildi.  Her iki olayda ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınırken, olayla iltisaklı 3 şüpheli gözaltına alındı

Tigris Haber- Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından Bağlar ilçesinde ikamet eden (2) şüpheli şahıs, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen (14) adet altın sikke ile yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bağlar ilçesinde ikamet eden (2) şüpheli şahsın elinde bulundurdukları Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen altın sikkeleri satmak için alıcı aradığı yönünde bilgi elde edilmiştir. Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda 23 Ocak 2019 Çarşamba günü Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar altın sikkeleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalanmıştır. Şahısların üzerlerinde ve adreslerinde yapılan adli aramalarda; Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen (14) adet altın sikke ele geçirilmiştir” denildi.

Yol kontrolünde tarihi eser ele geçirildi

tarihi-eser-(1).jpeg

Valilik açıklamasında ayrıca, Silvan’da yol kontrolü sırasında bir yolcuya ait olduğu belirtilen bir poşet içinde tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Açıklamada “Silvan ilçesi Bağdere Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında durdurulan bir otobüsün yolcu koltukları bölümünde yapılan kontrolde, yolcu olarak seyahat etmekte olan M.G. isimli şüpheliye ait siyah renkli poşet içerisinde yapılan kontrolde; tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen (1) adet 50 cm boyunda heykel ele geçirilmiştir” denildi.

Üç şüpheli gözaltında!

Her iki olayla ilgili olarak açıklamada şunlar ifade edildi: “Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (3) şüpheli gözaltına alınmıştır.” Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.