Tarihi karara ramak kala

Tarihi karara ramak kala
Diyarbakırspor'un zarara uğratılmasıyla ilgili olarak yıllardır devam eden davanın karar duruşması olan 28 Mayıs’a az bir süre kala tüm gözler buradan çıkacak kararlarda.

Davanın hakimi tarafından görevlendirilen ve 3 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin raporu üzerine kararlar verilecek.

Kulübün Kaderi Bu Davaya Bağlı

Diyarbakırspor'un zarara uğratılmasıyla ilgili olarak yıllardır devam eden davada son sözün 28 Mayıs Salı günü söylenmesi ve kulübün geleceğini etkileyen kararların çıkması bekleniyor.

2010 yılında dönemin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın talebiyle kente gelen İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı raporla 2011 yılında başlayan davada sona gelindi.

28 Mayıs Salı günü yapılacak ve kararların alınması beklenen duruşmada çıkacak kararlar Diyarbakırspor’un yeniden ayağa kalkması için kritik önem taşıyor.

Mahkeme Ne Karar Verecek?

Diyarbakır 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde 65 kişinin yargılanmasıyla başlayan davada 50 kişinin dernekler kanununa muhalefetten yargılanarak beraat etti, kalan 15 kişi ise hem dernekler kanununa aykırı işlemler yapmaktan hem de görevi kötüye kullanarak kulübü zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılanıyor.

Davanın Şubat ayındaki duruşmasında hakim, davayı adli yıl tatilinden önce sonuçlandırmak istediğini belirterek dosyanın alanında uzman 3 bilirkişi tarafından incelenmesi kararını vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.