VİDEO - Tarihi Mekânda Hafızayı Canlandırma

 Özel Haber
Geçmişe, kadınların yaşanmışlıklarına göndermelerin yapıldığı ‘SANDIK’ tarihi mekânda oynandı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Mordem Sanat Merkezinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar için programladığı MİNİ FEST2’in son oyunu tarihi Deva Hamamı’nda finali yaptı.

tarihi-mekanda-gosteri-1.jpg

8-10 Mart tarihleri arasını kapsayan MİNİ FEST2’de atölye çalışması, film gösterimi ve tiyatro oyunlarının yer almıştı. Mini Fest2’nin finalini tarihi Deva Hamamında ‘SANDIK’ adlı tiyatro oyunuyla yaptı. ‘Sandık’Mordem Sanat, SST Amsterdam ve İzmir Karaburun’dan 3K Mimast’ın Kadınları oyuncularının işbirliği ile gerçekleştirilen bir tiyatro oyunu.

tarihi-mekanda-gosteri-7.jpg

Bu oyun kurgusundan rejisörlüğünden, afiş tasarımından ve oyuncularına kadar tamamıyla kadınların emeğiyle ortaya çıkarılan ‘Sandık’ adlı tiyatro oyununun ana konusunu kadınlar oluşturuyor. Oyun kadınların sosyal, siyasal alanda yaşamışlıklardan oluşan birçok hikâyelerden oluşuyor. Kadınların sosyal ve siyasal alanda yaşanmışlıklarından oluşturulan, izleyen herkese dokunabilecek hikâyelerden bir demet sunuyor.

tarihi-mekanda-gosteri-8-001.jpg

Oyunda atıf yapılan hafıza bir sandıkta simgeleştiriliyor. Geçmişe göndermelerin yapıldığı oyunun tarihi bir mekan olan Deva Hamamında oynanması da oyuna farklı ve nostaljik bir hava katıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.