Tartışmalı sınav iptal mi ediliyor?

Tartışmalı sınav iptal mi ediliyor?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık bir ay önce 387 memurun işe alınacağını duyurdu. Yapılan duyuruların ardından Türkiye geneli yaklaşık 30 bin kişi başvuruda bulundu. Süre dolmasına rağmen 3 gündür sonuçların açıklanmaması soru işaretlerine neden oldu.

Tigris Haber- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 387 memurun alınacağı açıklandı. Bu açıklamadan sonra başvurunun bittiği 6 Mart'a kadar 30 bine yakın kişi başvurdu. Başvuruların KPSS ve mülakat yöntemlerine göre değerlendirileceği belirtildi. Başvuranların sınav sonuçlarının açıklanması Cuma günü yapılacaktı ancak aradan 3 gün geçmesine rağmen hala bir açıklama yapılmadı.

İptal edilmeli

Belediyeye alınacak memurlar konusunda paylaşımlar yapan Avukat Ercan Ezgin ise alımlara ilişkin beli tepkilerin olduğunu söyledi.  Ezgin açıklamanın 3 gündür geciktiğine dikkat çekerek, "Müracaatların çoğu Diyarbakır dışından olduğu yönünde bir iddia var. Diyarbakırlıların bu yönde bir tepkisi var. İptal edilme durumu da var.  İstihdam programının öncelikle Diyarbakır'a yönelik olması lazım. Diyarbakır gerçekten işsizlikte çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Diyarbakır bu konuda biraz daha hassastır. İsmi üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi. Bu nedenle bu kentte yaşayanların önceliğinin olması lazım.  Doğru olması gereken Diyarbakır'da ikametgah eden kişilere yönelik olmasıdır. Merkezi bir yer olsa amenna ama yerel yönetimlerdir ve yerel yönetimlere öncelik tanınması lazım. Diyarbakır'da oturanların daha çok hizmet edeceğini düşünüyorum. Toplamda 30 bin kişi başvurmuş bu çok ciddi bir rakamdır. 387'yi 5 ile çarpsan yine 3-4 bin insan iş sahibi olacak. Bu kentte bu kadar sorunlar varsa öncelik Diyarbakır olmalı. Çünkü bu bir istihdam programıdır ve Diyarbakır'a öncelik verilmedir” şeklinde konuştu.

AK Parti’den ‘şebeke’ uyarısı

Öte yandan, binlerce kişinin başvurduğu iş durumuna ilişkin çeşitli yerlerden iddialarda geliyor. Bazı kişilerin AK Parti'nin adını kullanarak beli bir ücret karşılığında kendilerine yardımcı olunacağı yönündeki iddiaları AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'a sorduk.

Kendisi bu yönde herhangi bir bilgilerinin olmadığını ancak partilerinin hiçbir şekilde bu iş alımlarına dahil olmadığını söyledi. Bu yönde bir girişimlerinin olmadığını ifade eden Budak, "Bizim partimizin bu yönde bir çalışması asla söz konusu değildir.  Alımları tamamen belediye yapmaktadır. Bizim adımızı kullanan kim varsa bilinsin ki bu kişilerin bizimle hiçbir alakası yoktur" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.