Tasarruf tedbirleri, kamu personelinin işini zora soktu

Tasarruf tedbirleri, kamu personelinin işini zora soktu
Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) Güneydoğu Anadolu 1 Nolu Şube Başkanı Kerbela Yalçın, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Dicle Üniversitesi personel servislerinin kaldırıldığını belirtti

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Maliye ve Hazine Bakanlığı’nca, geçtiğimiz hafta başlatılan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yer alan personel servislerinin kaldırılmasıyla ilgili yayınlanan genelge, imkananları kısıtlı üniversite personellerini zora soktu. Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), üniversitelerdeki personel servislerinin kaldırılmasına yönelik genelgenin iptali için Hazine ve Maliye Bakanlığına dava açtı.

unipersen-bakanliga-dava-acti.jpeg

Üniversite İdari Personel Sendikası (Ünipersen) Güneydoğu Anadolu 1 Nolu Şube Başkanı Kerbela Yalçın, Kamudaki lüks, israf ve savurganlığın önlenmesinin elzem olduğunun altını çizerek, "Fakat tasarruf adı altında kamu hizmetlerini yürüten ve yoksulluk sınırının yarısına yakın ortalama bir ücretle geçinmek için adeta kıvranan memurların mali ve sosyal haklarına dokunulması asla kabul edilemez" dedi.

"Davamızı açtık, süreci takip edeceğiz"

Mevcut durumda dahi emeğin ve alınterinin karşılığı tam anlamıyla verilmezken, bir de azaltılmasının tasarruf olmadığını, kamunun insan kaynağını yok etmek anlamına geldiğini savunan Yalçın, şöyle konuştu:

"Bunun yanında İnsan sağlığı, çalışma performansı, motivasyon gibi onlarca sebeplerden doğacak İş Güvenliği ve Sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya kalacağız. Hele ki kamuda en düşük ücreti alan, üniversitelerde verilen hiçbir tazminattan faydalanmayan, Üniversitelerde en çok lojmana ihtiyacı olmasına rağmen yüzde 10 kontenjan ayrılan üniversite çalışanlarının tek varlığı olan servis hizmetinin de kaldırılması demek artık üniversite çalışanlarının hiçbir değeri yok demektir. Kamuda tasarrufun çözümü; maddi imkanları kısıtlı olan ve servisleri en çok kullanan idari personelin sırtına yüklenmemeli. Bu konuda gerekli çalışmalarımızı Hazine ve Maliye Bakanlığına sunduk. Davamızı açtık ve süreci yakından takip edeceğiz. Servis hakkımız kırmızı çizgimizdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum