Taşçıer: Kayıt parası alınırsa gereğini yaparız

Taşçıer: Kayıt parası alınırsa gereğini yaparız
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşçıer, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, 2019-2020 eğitim öğretim yılı faaliyet raporunu önceki gün Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde açıkladı.

Faaliyet raporunun açıklanmasından sonra Taşçıer, okula bağış, kayıt parası ve velilerden temizlik malzemelerinin istenmesine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Taşçıer'den önemli uyarılar

Gazetecilerin, bazı okullarda kayıt parasının alındığı ve velilerden temizlik malzemelerinin istendiğine dair iddiaların sorulması üzerine Taşçıer, ”Bazı okullarda okula bağış ve kayıt parası alındığına dönük duyumlar alıyoruz. Ancak okul ve idareci ismini sorduğumuzda kimse isim vermiyor. Varsa böyle bir durum lütfen bize iletin. Biz kesinlikle bu uygulamanın karşısında olacağız ve hemen gereğini yapacağız. Bununla ilgili zaten yürüttüğümüz soruşturmalar var. Velilerden temizlik malzemelerinin istendiği konusuna gelince, sadece yeni açılan anaokullarından bu talep edilmekte. Bunun yöntemi de şöyle olmalı, burada aile almak istemiyorsa kesinlikle bir zorlama yapılmamalı. Bu hususun mutlak suretle dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum