TBMM Başkanı Çiçek'in yeni yıl mesajı:

TBMM Başkanı Çiçek'in yeni yıl mesajı:
"2013 yılına ilişkin her kesimin kendi özeleştiri ve vicdani değerlendirmesini yapması, 2014 yılını birlik ve beraberlik içinde geçirmemize yardımcı olacaktır"

 

TBMM - TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  2013 yılına ilişkin her kesimin kendi özeleştiri ve vicdani değerlendirmesini yapmasının, 2014 yılının birlik ve beraberlik içinde geçirilmesine yardımcı olacağını bildirdi.

Çiçek, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, büyük umut ve beklentilerle başlanan bir yılın geride kaldığını, 2014 yılının da umutla karşılandığını belirtti. Ortak hedefin, ülkenin kalkınması ve ileri gitmesi olduğunu, bu hedefe ulaşmak için, devlet ve millet olarak el ele verilmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, Türkiye'nin hedeflerine kendini yenileyerek ve yeni şartlara uygun hareket ederek ulaşacağını kaydetti. Çiçek, şöyle devam etti:"Halkımızın bizden beklentilerini gerçekleştiremediğimiz takdirde, büyük bir fırsatı kaçıracağımız bilinmelidir. Bu noktada insan hakları, demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkılması son derece önemlidir.Ekonomimizin gelişmesine paralel, daha müreffeh bir ülkede yaşamamız,  toplumsal barışımızı korumamız, siyasi istikrarı devam ettirmemiz ve sosyal dengeyi sağlamamız ile mümkün olacaktır.’’ Dedi.

Etnik ve dini temelli çatışmaların özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda meydana geliyor olmasının son derece düşündürücü olduğunu belirten Çiçek; ’’ Özellikle, Suriye’de ve Irak’ta devam eden çatışmalar, son derece kaygı vericidir. Yüzbinlerce insanın evinden yurdundan uzaklaşmak zorunda kaldığı, her gün onlarca insanın ölümüne neden olan bu çatışmaların sona erip, iç barışın tesis edilmesi en büyük temennimizdir. Aynı şekilde Mısır’da, darbe sürecinin sona erip, Mısırlı kardeşlerimizin de yeniden anayasal demokratik hayata geçmeleri temel beklentimizdir.’’ Şeklinde konuştu.

Bu düşüncelerle, 2014 yılının ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.