TBMM’de tasarruf dönemi!

TBMM’de tasarruf dönemi!
Meclis’te uygulanan yeni tasarruf tedbirleri Meclis başkanvekilleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanvekillerini de ilgilendirecek.

TİGRİS HABER - Artık vekillerin yurtdışı gezileri sınırlandırılacak, yerli otomobil Togg kullanılacak, özel hastane yerine devlet hastanesine gidilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm birimlere gönderilecek tasarruf genelgesi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Yurt dışı gezilerine kısıtlama

TBMM, katılımı zorunlu programların dışında ihtisas, tali ve araştırma komisyonlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine sayı sınırlaması getirecek. Duruma göre komisyon gezilerinde uzman görevlendirecek.

TOGG dönemi

Ekonomim'den Besti Karalar'ın aktardığına göre, TBMM’de bir süredir başlatılan, ‘araç dönüşümü uygulaması’ yeni tedbirlerle hizmet araçlarının tamamı elektrikli araca dönüştürülecek. Yeni yasama dönemine yetiştirilmesi sağlanacak.

Kiralık olan makam araçlarının sözleşmesi her yıl Temmuz ayında yenileniyor. Tüm makam araçlarının yerli otomobil Togg’la değiştirilmesi gündemde. Yeni tedbirler uygulanırsa, kiralık makam araçları Temmuz ayından itibaren kullanılmayacak.

“ÖZEL HASTANE YERİNE DEVLET HASTANELERİ”

Sağlık harcamaları, devlet ve üniversite hastanelerine yönlendirilecek. Sadece özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak.

“HARCAMALAR KISITLANACAK”

TBMM Başkanlığı, muhalefetin sık sık gündeme getirdiği, ‘milletvekilleri harcamaları da dahil olsun, milletvekilleri tasarruf dışında kalmasın’ önerilerini dikkate alarak, milletvekillerinin sağlık, yol, yemek ve personel sayısı gibi kalemlerde yeni tedbirleri çalışıyor. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.