Tek başına gönderildiği arazide akıma kapıldı, öldü

Tek başına gönderildiği arazide akıma kapıldı, öldü
Diyarbakır’da arıza gidermek için tek başına gittiği Hantepe Köyü civarında, çıktığı yüksek gerilim hattında, elektrik akımına kapılan 36 yaşındaki işçi hayatını kaybetti.

Tigris Özel

TİGRİS HABER Diyarbakır’da arıza gidermek için tek başına gittiği Hantepe Köyü civarında, çıktığı yüksek gerilim hattında, elektrik akımına kapılan 36 yaşındaki işçi hayatını kaybetti. Aile, yüksek gerilim hatlarındaki arıza giderme işlemine tek kişinin gönderilmesinin ihmal olduğunu belirterek, işveren şirket hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır’da yaşayan 36 yaşındaki Yunus Beyoğlu, özel bir şirkette teknik personel olarak çalışıyordu. Gelen arıza ihbarı üzerine, tamir için Dicle Nehri yakınlarındaki Hantepe Köyü civarında yüksek gerilim hattı bölgesine gitti. Tamir için yüksek gerilim hattına çıkan, Yunus Beyoğlu burada akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Ekip olarak gidilmesi gereken bölgeye tek başına gittiği için, bir saate yakın yaralı bir şekilde yerde kalan Beyoğlu’nu civardaki köylüler buldu. Köylüler, ambulansa haber verdi, Beyoğlu’nu da araca koyarak hastaneye getirmek için yola koyuldu. Yolda ambulansa teslim edilen Beyoğlu, sağlık çalışanlarının verdiği bilgiye göre bu sırada yaşamını yitirmişti.

Aile dava açacak

Yunus Beyoğlu’nun kuzeni ve aynı zamanda kayınbiraderi olan Mehmet Çoban, konuyla ilgili Tigris Haber’e konuştu. Ekip olarak gidilmesi gereken arıza giderme işlemine Yunus Beyoğlu’nun tek başına gönderildiğini belirten Çoban, “Biz ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bir işçi nasıl tek başına yüksek gerilim hattındaki arızaya gönderilir. Yanında biri olsaydı, yaralıyken en azından ambulansı arardı. Belki erken müdahale edilebilseydi, Yunus şu an yaşıyor olacaktı. Şirket hakkında dava açıp yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

2 çocuk yetim kaldı

Biri iki diğeri 6 yaşında 2 çocuk babası Yunus Beyoğlu’nun büyük çocuğunun bu yıl birinci sınıfa başlayacağı, Beyoğlu’nun Bağlardaki evini satarak yeni bir ev aradığı öğrenildi. Kayınbiraderi Mehmet Çoban, “Üzgünüz, kızgınız. Bütün hayalleri yarım kaldı. Çocukları yetim kaldı. Bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu. 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.