Tel Abyad’da bombalı araç saldırısı: çok sayıda ölü ve yaralı var

Tel Abyad’da bombalı araç saldırısı: çok sayıda ölü ve yaralı var
Suriye Tel Abyad'da pazar yerinde araca bombalı araç saldırısı meydana geldi. Patlamada 10 sivil hayatını kaybederken 23 de kişi yaralandı.

Suriye’nin Tel Abyad kentinde, YPG'nin,  pazar yerine bombalı araçla saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 sivil vatandaş hayatını kaybederken 23 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye giden 112 acil servis ekiplerince ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

bb-025.jpg

Çavuşoğlu: YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırı konusunda adres olarak YPG'yi gösterdi.

Çavuşoğlu, “Tel Abyad’da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun. Bu hain saldırı, Barış Pınarı Harekatı’nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.

s-003.jpeg

SDG: Türkiye, kontrol ettiği bölgedeki sivil kayıplardan sorumludur

Türkiye’nin saldırıdan sorumlu tuttuğu Demokratik Suriye Güçleri'nden (QSD) saldırıyla ilgili açıklama geldi. QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ve kontrolündeki güçler, arazinin gerçek sahiplerini yerinden etmek ve Türkiye'deki Suriyeli mültecileri buraya yerleştirmek için şimdi de sivilleri hedef alan patlamalarla Til Abyad'da kaos yaratıyor. Türkiye, kontrol ettiği bölgedeki sivil kayıplardan sorumludur. Bu, Türkiye'nin işgal altındaki Efrin'de de başvurduğu şehrin Kürt nüfusunu ortadan kaldırmak için kullandığı taktiktir. Siviller bunun farkında olmalı ve hiç kimse Kuzey Suriye’de Türkiye'nin işgal ettiği bölgelerdeki evlerini terk etmemelidir.” ifadelerini kullandı. ((İHA)/MA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.