Telegram üzerinden uyuşturucu ticareti operasyonu: 110 gözaltı
TİGRİS HABER - 35 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 110 kişi gözaltına alınırken, 65 grup ve kanal erişime kapatıldı.
YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ TAKİP SİSTEMİ KULLANILDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın desteğiyle kapsamlı bir çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin sosyal medya üzerinden uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirildi.
Ekipler, yapay zekâ destekli analiz sistemleri aracılığıyla platform üzerindeki paylaşımları mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde, uyuşturucu madde satışına yönelik çok sayıda içerik ve iletişim ağı tespit edildi.
35 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından İstanbul merkezli olmak üzere 35 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 110 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, operasyonun dijital ayağında da önemli bir adım atıldı.
65 GRUP VE KANAL KAPATILDI
Soruşturma kapsamında uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı belirlenen 65 Telegram grup ve kanal erişime kapatıldı. Yetkililer, benzer suçların önlenmesine yönelik dijital platformlar üzerindeki denetim ve takip çalışmalarının artırılarak sürdürüleceğini bildirdi.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. (AA)




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.