TEN AÇLIĞI NEDİR?

TEN AÇLIĞI NEDİR?
 Özel Haber
Uzmanlar, ten açlığının, fiziksel temasın eksikliği veya sınırlılığı nedeniyle ortaya çıktığını belirtir. İnsan sosyal bir varlıktır, ancak gelişen teknoloji, hayat şartları bizleri tek başına bir eve veya iş yerinde bir odaya kapatabilir.

TİGRİS HABER - Doğadan, sosyal yaşamdan uzak yaşamak; fiziksel ve ruhsal sağlığımızı da etkiler. İnsanın yeme içme, uyuma gibi ihtiyaçlarının yanı sıra dokunma, konuşma gibi ihtiyaçları da vardır. Bunlardan dokunma, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımız için çok önemli bir ihtiyaçtır. Dokunma, stresi azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, ağrıyı hafifletir ve güven duygusunu geliştirir.

Ten açlığının belirtileri nedir sorusundan önce ten açlığının nelerden kaynaklı olduğuna bakalım.

  • Yalnızlık: Yalnız insanlar, başkalarıyla temas kurma ve yakınlık hissetme ihtiyacını daha yoğun hissederler. Bu his cinsel arzu değil sadece bir insana dokunma ihtiyacıdır.
  • Evde kalmak, işsizlik, evden çalışma veya başka nedenlerle sosyalleşme fırsatlarının azalması, ten açlığına yol açabilir.
  • Travma: Travma, fiziksel temasın azalmasına neden olabilecek bir başka faktördür. Travma geçirmiş insanlar, başkalarıyla temastan kaçınabilir veya temastan rahatsızlık duyabilirler.

Ten açlığının belirtileri:

  • Fiziksel temasa duyulan arzu: Ten açlığı yaşayan insanlar, fiziksel temasa karşı güçlü bir arzu hissederler. Bu; kucaklaşma, masaj yaptırma veya sadece birinin elini tutmak olabilir.
  • Yalnızlık hissi: Ten açlığı yaşayan insanlar, yalnızlık hissi yaşarlar. Bu, sosyalleşmekten veya başkalarıyla bağlantı kurmaktan yoksunluk hissi olarak kendini gösterebilir.
  • Ten açlığı, apatiye neden olabilir. Apati, ilgisizlik, motivasyon eksikliği ve duygusal tepkisizlik olarak tanımlanır.
  • Uyku sorunları: Ten açlığı yaşayan insanlar, uykuya dalmakta veya uykuda kalmayı sürdürmekte zorlanabilirler.
  • Yeme bozuklukları: Ten açlığı yaşayan insanlar, yeme bozuklukları geliştirmeye daha yatkın olan kişilerdir.
  • Bağımlılık: Ten açlığı yaşayan insanlar, fiziksel temas isteğini bastırmak için alkol veya diğer maddelere yönelebilirler.

Son zamanlarda bireysel hayat oldukça ön planda; tek başına yaşamak, aileden uzakta kalmak veya duygusal bir ilişkinin olmaması ten açlığına neden olabilir.

Ten açlığını gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey:

  • Fiziksel temasa odaklanan aktiviteler yapın: Kucaklaşma, masaj yaptırma, hayvanları sevmek gibi aktiviteler ten açlığını gidermeye yardımcı olabilir.
  • Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirin: Sevdiklerinizle zaman geçirmek, fiziksel temas ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır.
  • Sosyalleşmek: Yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek, fiziksel temas ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.