TGS Diyarbakır Temsilciliği: Gazeteciler serbest bırakılsın

TGS Diyarbakır Temsilciliği: Gazeteciler serbest bırakılsın
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral’ın yaptığı yazılı açıklamada, gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması talep edildi

TGS Diyarbakır Temsilciliği, gözaltındaki gazeteciler ile ilgili açıklama yaptı.

TGS Diyarbakır Temsilciliği’nin kayyum protestolarını takip ederken gözaltına alınan gazetecilere ilişkin açıklamasının tamamı şöyle:

“Elinizi gazetecilerin üzerinden çekin!

Ülkemizde, toplumsal ve siyasal alanda yaşanan her tıkanıklıkta, sanki yaşananların yaratıcıları medya kuruluşları ve gazetecilermiş gibi, iktidar koltuğunda oturanların yöneldiği ilk topluluk maalesef bizler oluyoruz.

Yine öyle oldu!

İktidar, dünyanın hiçbir demokrasisinde kabul edilmeyecek bir yöntemle, seçimde elde edemediği sonucu, masa başında aldığı kararla değiştirdi. Seçmen iradesini hiçe sayan bir kararla Diyarbakır, Mardin ve Van'da seçilmiş belediye başkanlarının yerine, iktidarına, yani kendisine göbek bağıyla bağlı, tam kontrol altındaki bürokratları atadı.

Bilindiği üzere kayyım atamalarının ardından, başta anılan bu 3 kent olmak üzere, bölgenin ve ülkenin birçok kentinden, bucağından, dört bir köşesinden protestolar yükseldi.

Bu protestolar sırasında iktidar ve onun emrindeki kolluk, yapmaktan hiçbir zaman çekinmediği gibi yine şiddete sarıldı. Protestolar, çoğu zaman hukuk çizgisinin dışına çıkılarak bastırılmaya çalışıldı. Yüzlerce yurttaş şiddete maruz kaldı, yaralandı, gözaltına alındı.

Bu kişilere müdahale eden de, müdahale emrini veren de gazeteciler değildi. Ortaya çıkan tablonun sorumlusu da doğal olarak biz gazeteciler değiliz.

Unutmayın ki, biz sizi kamuoyu adına izliyor ve yaptıklarınızı yine kamuoyu adına, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Sergilediğiniz sınırsız şiddetin, ülke ve dünya kamuoyunda görülmesini ve böylece acıklı duruma düşmeyi istemiyorsanız, röntgeninizi çeken gazetecileri tartaklayıp, gözaltına almak yerine, şiddetten vazgeçin. 

Bizim alanlarda yaptığımız sadece ve sadece sizleri kamu adına denetlemek, başka da bir şey değil. Ama yine şiddetten vazgeçmek yerine, biz gazetecileri gözaltına almak gibi bir kolaycılığa kaçtınız. Diyarbakır'da, Mardin'de, Van'da, İstanbul'da ve daha birçok yerde, gazetecileri hedef haline getirdiniz. Onlara küfür ve hakaret ettiniz.

Şu anda muhalif basında görev yapan ayrıca kimi kurumların bünyesinde basın, yayın ve gazetecilik faaliyeti yürüten en az 10 arkadaşımız halen de gözaltında.

Bırakın, gazeteciler çalışsın, bırakın toplum doğru haberi, istediği mecradan alsın. Gazetecinin ifadeyi yayma hürriyetine ve toplumun haber alma hakkına yaptığınız bu saldırıyı, her zaman olduğu gibi yine kınıyoruz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.