TGS: Gazetecilere saldırı kabul edilemez, yetkililer göreve

TGS: Gazetecilere saldırı kabul edilemez, yetkililer göreve
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği, Rudaw TV Temsilcisi Maşallah Dekak'a Diyarbakır'da yapılan saldırı girişimi üzerine açıklama yaptı.

TİGRİS HABER- TGS Diyarbakır Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bugün bir siyasi partinin genel başkanının Diyarbakır ziyareti sırasında, kentin her zaman en işlek yerlerinden biri olan ve bu nedenle de sürekli emniyet mensuplarının bulunmazı gereken ve de bulunduğuna tanık olduğumuz Ulucamii Meydanında, Irak Kürdistanı Rudaw Medya Grubu Diyarbakır Temsilciliğinde görev yapan meslektaşlarımız, çirkin bir saldırıya maruz kalmıştır.
Saldırgan onlarca kamera ve yurttaşın yanısıra çok sayıda görevli polisin arasında meslektaşlarımıza ağız dolusu küfürler etmiş, bu da yetmemiş fiziki saldırıda bulunmaya teşebbüs etmiştir. Saldırı sırasında densiz şahsın sarf ettiği küfürlerin yanında Burası Türkiye Cumhuriyeti diyerek, aklınca meslektaşlarımızın çalışmalarını iillegalize etme gayreti ise olayın dikkat çeken diğer bir yönüdür.
EVET. BİZ DE AYNISINI TEKRAR EDİYORUZ!
Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ve bu ülke demokratik bir hukuk devletidir. Rudaw Medya Grubu da bu ülkenin yasalarına göre kurulmuş, çalışanlarının sigortalarını yasal olarak ödeyen, bu ülkenin yasalarına tabi olarak faaliyet yürüten bir medya kuruluşudur. İlgili yasalara harfiyen uyan kuruluşun çalışanları da Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) üyeleridir.
Bizim TGS olarak, üyelerimize ve üyemiz olmayan diğer tüm gazetecilere yapılan bu türden çirkin saldırılara karşı sessiz kalacağımız bekleniyorsa büyük bir yanılgı içinde olunduğunun bilinmesini isteriz. Eğer, yetkililer bu ülkenin demokratik hukuk devleti olduğu iddiasında ise ve hukuk her zaman üstün ise bu meczup densizin derhal hesap vermesi gerekir.
Bu cümleden hareketle saldırganın bir an önce yakalanarak, hukuk önünde hesap vermesi yetkililerin sorumluluğudur.
Bu vesileyle saldırıya maruz kalan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zaman dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Yetkililerin resen harekete geçmemesi durumunda da arkadaşlarımıza gerekli hukuki desteği sunacağımızı bilgilerinize sunarız.” (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.