Tıbbi ve Aromatik Bitki Atölyelerinde sirke üretimi

Tıbbi ve Aromatik Bitki Atölyelerinde sirke üretimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Atölyelerinde kadınlar, sirke üretimini gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadın yaşam merkezlerinde başlattığı Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Atölyeleri devam ediyor. Atölyede bu hafta, geçmişten günümüze değerini koruyan bir şifa kaynağı olarak kabul edilen sirkenin tarihçesi ve kullanım alanlarına dair katılımcılara bilgiler verildi.

Atölyenin uygulama bölümünde ise katılımcılarla birlikte zerdeçallı mandalina sirkesi hazırlandı. Kadınlar atölyede, hem sirke yapımının inceliklerini öğrendi hem de kendi sirkelerini üretti.

tibbi-ve-aromatik-bitki-atolyelerinde-sirke-uretimi-2.jpeg

Doğal yaşamı destekleyen bilgi paylaşımlarının yapıldığı atölyelerde kadınlar, üretmenin gücünü hissederek sosyalleşme fırsatı bulduklarını belirterek, günlük yaşamlarında kullanabilecekleri sağlıklı ürünler elde etmenin kendilerine büyük motivasyon sağladığını ifade etti.

Yapılan sirke, C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirmede, salatalarda, temizlikte, cilt temizliği ve benzeri alanlarda kullanılabilecek. (DBB Basın)

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.