Ticaret merkezini tek kadın hububat tüccarı

Ticaret merkezini tek kadın hububat tüccarı
Konyalı Aysun Çınar Mardin Hububat Ticaret Merkez’inde tek kadın hububat tüccarı.

Çınar’ın aile mesleği olan hububat mesleğini devam ettiriyor. Kadın olarak Güneydoğu bölgesini severek ticaret yaptığını kaydeden Çınar, “Bu meslekte 21. yılımı doldurdum. Türkiye geneli, her bölgeden buğday ve mısır alım satımı yapıyorum. Bizim asıl merkezimiz Konya ama şubemiz Kızıltepe, Mezopotamya ovasını sevdiğim için ağırlıklı olarak bu bölgede çalışıyorum. Güneydoğu bölgesinin toprağı gerçekten çok bereketli ve en kaliteli ürünlerle dolu. İnsan sağlığına yararlı buğdayın bu topraklarda yetiştiğine tanık oldum ve çok sevdiğim bu bölgede ağırlıklı ticaretimi sürdürüyorum” dedi.

aw707004_01.jpg

Babası veaft ettikten sonra eski işini bırakıp tekrardan hububatçılığa döndüğünü söyleyen Çınar,

“Bulunduğumuz coğrafyada kadınların geri planda kaldığı imajı oluşsa da zaman geçtikçe kendilerini daha ileri taşıyabilen güçteler ve bölge halkı, o kadınların eşleri kadınlara büyük destek veriyor” diye konuştu.

Konya’da sanayicilik ile uğraştığını kaydeden Çınar, “Mardin’e gelişim bir ağabeyimiz tavsiyesi ile oldu. Ben de Mardin’i gerçekten çok merak ediyordum zamanla buraya daha çok ticaret yaparak bölgeyi daha çok sevmeye başladım ve bölge de beni çok sevdi. Birlikte çok iyi çalışmalar yaptık. Bu bölgede kendimi kabul ettirmek çok zor oldu ama sonunda da başardım” dedi.

Çınar, hayallerinden birinin Kızıltepe’ye lisansalı bir depo yapmak istediğini de belirtti.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.