Ticaret Odası ile Okan Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı

Ticaret Odası ile Okan Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Okan Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı. Protokol törenine esi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’de katıldı.

Türkiye’nin 45 farklı ilindeki yöresel lezzetlerin yer aldığı “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Lezzetler Fuarı” devam ediyor. Pazar gününe kadar devam edecek olan fuar kapsamında ilin gastronomi turizminin geliştirilmesi için de işbirlikleri sağlandı. Bu kapsamda Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ve İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı İlkay Gök’ün katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Diyarbakır ilinin yöresel ürünlerinin, lezzetlerinin envanterinin çıkarılması, üretiminin sürdürülmesi, Diyarbakır menşeili tarımsal ürünler ve yöresel lezzetlerin bilimsel çalışmalarının yapılması, üniversitenin yöresel mutfak derslerinde yer verilmesi, Diyarbakır mutfağının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı konusunda ortak çalışma yapılmasına yer verildi.

İşbirliği hakkında değerlendirme yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, iki kurum arasında sağlanan işbirliğinin fuar çalışmalarına da önemli katkılar sunduğunu, işbirliği protokolü ile bu işbirliğini daha da geliştireceklerini ve ilin yöresel ürünlerinin kültür turizmine kazandırılması için çalışma yapacaklarını belirtti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.