Tigris Haber 10 yaşında!

Tigris Haber 10 yaşında!
Tigris Haber gazetesi olarak yayın hayatına başladığımız 9 yılı geride bıraktık, bugün 10’uncu yılımıza ayak bastık.

TİGRİS HABER - Tigris Haber gazetesi olarak yayın hayatına başladığımız 9 yılı geride bıraktık, bugün 10’uncu yılımıza ayak bastık. Yeni Yurt Gazetesi'nden devraldığımız 60 yıllık yayıncılık hakkını da eklediğimizde, 70 yıllık yayıncılık sorumluluğumuzun bilinciyle ‘yola devam’ diyoruz.

Kendi adıyla 10. yıla ayak bastı

Gazetemiz/Gazeteniz Tigris Haber, kendi adıyla 9 yılı geride bıraktı. Bağımsız, ilkeli ve eşitlikçi yayın politikasıyla 21 Aralık 2013’te başlatılan yayıncılığımız, önümüzdeki yıllarda da çizgisini bozmadan devam edecek. Diyarbakır başta olmak üzere, bölge illerinde ve Türkiye’de yaşanan önemli gelişmeleri okurlarına ulaştıran Tigris, kendi adıyla 10 yaşına basarken, bölgede ilk kurulan gazetelerden olan Yeni Yurt Gazetesi'nin 60 yıllık isim hakkını alınca, 70 yıllık yayıncılığın sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.

70 yıllık sorumluluk bilinci

1953 yılında kurulan Yeni yurt Gazetesi'nin isim değişikliği gerçekleştirilerek 9 yıl önce Tigris Haber olarak yayıncılığını sürdürürken, yeni bir vizyonumuzla halkın ve bölgenin sesi olmayı benimsedik. Tarafsız ve objektiflik yayıncılık ilkelerimizden 70 yılın sorumluluğu ile hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeye de niyetimiz yok. Başat ilkelerimizden olan demokrasiden, özgürlüklerden, insan hak ve hürriyetlerinden yana hak, hukuk ve adaletten şaşmama yönündeki yayıncılığımızdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha üstüne basarak vurgulamak isteriz.

Hedefimiz: Dijital yayıncılıkta zirve

Halkının sesi ve umudu olmayı seçtik, bütün kesimleri Tigris’in vicdan politikasında eşitledik, yolumuza da öyle devam ediyoruz. Bizden önce 60 yıl, bizimle bugün için 10 yıl, toplam 70 yılın bir 70 yıl daha devam etmesinin zeminlerini hazırlamak bizim görevimiz olacak. Halkımız için, ülkemiz için, gelecek nesiller için çağdaş, demokrat, insan hak ve hürriyetlerini önceleyen yayın politikasının temellerini sağlama alma çabalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. En büyük hedefimiz de yazılı olarak başlayan yayıncılığımıza dijital yayıncılık alanında da zirve yaptırmak olacak.

Dijital çağa ayak uyduruyoruz

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman, dijital yayıncılığa dikkat çekiyor ve şöyle diyor: “Tigris Haber, bölge halkından aldığı manevi güçle yoluna daha güçlü şekilde devam edecek. Dünya artık globalleşiyor, iletişim ve medya sektöründe de yenilikler yaşanıyor. Çağımız bu anlamda teknoloji çağı, dijital anlamda

yeni bir perspektifle bölgenin hizmetinde olacağız. Web TV, diğer sosyal mecralardaki canlı yayınlarımızla çalışmalara başladık. Daha da geliştireceğiz, çok daha

profesyonel bir alan yaratıp, hem yazılı hem de dijital mecrada öncü olacağız.”

Tigris Haber gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum